Denarno blagovna menjava za japonskega mladiča

April 20, 2009 – 9:14 am

Današnja družba je izrazito potrošniško usmerjena. Morda za koga sporna trditev, glede na čas v katerem se nahajamo, a vendar zametki potrošniško usmerjene družbe sovpadajo z odkritjem civilizacije. V 20 stoletju smo to samo izrazito potencirali, tako da je trditev že kar nekaj časa na mestu.

Tudi moja geekovska usmerjenost je botrovala tej odločitvi, prav tako pa očetovski instinkt, katere me je spodbudil k dokumentiranju življenja za poznejše generacije in izživetju svoje umetniške žilice.

Read the rest of this entry »

Predevrovizija 2009

April 1, 2009 – 8:53 pm

Pred vami se poraja pred izbor vseh kandidatov za izbor popevke za Evrovizijo 2009. Pravi izbor se bo odvil med 12 in 16 majem 2009 v Moskvi. Do podrobnosti si lahko napašete ušesa, pregledate video posnetke in izberete za katerega boste nato nestrpno navijali1.

Ob nabiranju povezav sem naletel na duplikat Shakkire2, povračilo3 tehno ritmov, ogromno angleškega jezika, opero4, čudne spake, spevne skladbe,  instumentalne polome,  nerazumljive zmagovalke.

Sami precenite :)

1. Albania – Kejsi Tola – Më merr në ëndërr
2. Andorra – Susanne Georgi – “La teva decisió”
3. Armenia – Inga and Anush – Jan Jan
4. Azerbaijan – Aysel Teymurzadeh – Always
5. Belarus – Petr Elfimov – Eyes that Never Lie
6. Belgium – Copycat – Copycat
7. Bosnia & Herzegovina – Regina – Bistra voda
8. Bulgaria – Krassimir Avramov – Illusion
9. Croatia – Igor Cukrov feat. Andrea – Liepa Tena
10. Cyprus – Christina Metaxa – Firefly
11. Czech Republic – Gipsy.cz -Aven Romale
12. Denmark – Niels Brinck – Believe again
13. Estonia – Urban Symphony – Rändajad
14. Finland – Waldo’s People – Lose Control
15. France – Patricia Kaas – Et s’il fallait le faire
16. FYR Macedonia – Next Time – Neshto shto ke ostane
17. Germany -Alex Swings Oscar Sings! – Miss Kiss Kiss Bang
18. Greece – Sakis Rouvas – This Is Our Night
19. Hungary – Zoli Ádok – Dance with Me
20. Iceland – Yohanna – Is It True?
21. Ireland – Sinéad Mulvey and Black Daisy – Et Cetera
22. Israel – Noa and Mira Awad – There Must Be Another Way
23. Latvia – Intars Busulis – Probka
24. Lithuania – Sasha Son – Love
25. Malta – Chiara – What If We
26. Moldova – Nelly Ciobanu – Hora din Moldova
27. Montenegro – Andrea Demirovic – Just get out of my life
28. The Netherlands – De Toppers – Shine
29. Norway – Alexander Rybak – Fairytale
30. Poland – Lidia Kopania – I Don’t Wanna Leave
31. Portugal – Flor-de-Lis – Todas as ruas do amor
32. Romania – Elena Gheorghe – The Balkan Girls
33. Russia – Anastasiya Prykhodko – Mamo
34. Serbia – Marko Kon and Milaan – Cipela
35. Slovakia – Kamil Mikulčík and Nela Pocisková – Leť tmou
36. Slovenia – Quartissimo feat Martina Majerle – Love symphony
37. Spain – Soraya Arnelas – La noche es para mí
38. Sweden – Malena Ernman – La voix
39. Switzerland – Lovebugs – The Highest Heights
40. Turkey – Hadise – Düm Tek Tek
41. Ukraine – Svetlana Loboda – Be My Valentine! (Anti-Crisis Girl)
42. United Kingdom – Jade Ewen – My Time

 1. sprašujem se v čem je smisel gledati reklame med samim glasovanjem?[back]
 2. ne ne povem katero državo predstavlja[back]
 3. comeback[back]
 4. svetovalec pri tem izboru je bil očitno iz RTV[back]

1234567890

February 11, 2009 – 4:01 pm

Ker boste to tako ali tako samo geeki razumeli vam napovem, da se bliža številska prelomnica za tako imenovani “unix TIME”. V petek 13.02.2009 ob 23:31:30 UTC1 se bo zgodilo, da bo unix TIME zapisan kot številka, katera bo izgledala kot naslov tega bloga … :)

Za vse nevedne … Kaj je “unix TIME”? Torej to je zapis časa, ki šteje sekunde od 1.1.1970. In v soboto se bo zgodilo, da bo v neki sekundi zapis v “unix TIME” formatu enak 1234567890.

Zgodilo se bo nekaj fenomenalnega. Vsi unix računalniki bodo v istem trenutku izkazali vero svojemu UNIX bogu in hkrati izvedli uničujoč napad na glavne Windows sisteme. Kak nepovezan unix sistem se bo s posrednim mantranjem in močjo telepatije povezal v skupinski orgazem vseh čuječih unix sistemov in skupaj doživel srečno sekundo. Verjetno bodo unix računalniki v tej sekundi opravili na miljarde nepotrebnih kalkulacij in v skupnem računalniškem orgazmu razkrili svoj smisel za obstoj …

Naslednjo sekundo bomo lahko ponovno spremljali števec in pokadili kakšno virtualno cigareto.

Odštevanje do konca se nahaja tu ali tu.

 1. verjetno bo pri nas kako uro ali dve kasneje[back]

Wordpress nadgradnja

January 30, 2009 – 10:00 am

Prijazni lokalni administrator je naredil posodobitev Wordpress bloga. Sedaj deluje z jedrom 2.71.

Če priznam se sploh več ne znajdem. Neki bari na levi, okna na desni, shrani je premaknjen … mislim divje. Očitno bo nekaj časa trajalo da pridem k sebi.

Hvala adminu ;)

 1. prej je deloval z 2.5[back]

Typhon

January 24, 2009 – 12:03 am

Pošast, ki iz Grške mitologije nosi ime zadnjega sina Gaie in Tartarusa, bolj poznan kot bog vetra. Baje naj bi se udarli z Zeusom in ga poizkušal naslediti. Za nameček naj bi bil tudi v grški mitologiji upodobljen kot večglava pošast. Verjetno se glave med seboj niso najbolje zmenile katera bo kateri dan razvijala božji kompleks, saj je v končnem boju Zeus zmagovit.

Privatiniki se pa kar ne dajo. Legiji so ponudili tri glavega zmaja, ki delno spominja prav na Typhona iz grške mitologije. Špekulacije, ki se pojavljajo po vsemrežju govorijo predvsem o njegovih sposobnostih. Jaz predvidevam naslednje:

 • Eyeless Sight – nobena od glav očitno nima oči1
 • 3x Jaws – očitno dugega orožja, kot “SHHHHhahasha” in sline nima2
 • Reach – če model ne bo imel melee dosega 2″, potem res ne razumem, zakaj opleta z glavami ali repom

Verjetno mu lahko pripišemo višji DEF kot pa ARM. DEF bi se lahko gibal nekje med 14-16. FURY se bo verjetno gibal med 3 in 4, TRESHOLD 9 ali 10. Kakšen Animous bo imel se mi sploh ne sanja. Če ne bo nekaj z repom bo verjetno nekaj z glavami3. Warbeast prihaja kot del Metamorphosis Hordes edicije, pozno pomladi ali zgodaj poleti.

 1. kar je konsistentna sposobnost z obstoječimi Legion modeli[back]
 2. morda rep!?!?![back]
 3. mogoče enkratni napad z vsemi tremi glavami[back]

Potomci Sužnjev so postali Gospodarji

January 20, 2009 – 8:41 pm

Čustveno prežet dopoldan najbolj medijsko izpostavljene nacije na tem planetu, se je danes, prav tako kot včeraj, prevesil v popoldan. Današnji popoldan se razlikuje le v tem, da je za krmilo sedel resen mož temnejše polti.

Očitno si dandanašnjega dne ne moremo več zamisliti brez medijske izpostavljenosti. Tudi ta dan so za tega človeka in to nacijo spremenili v medijsko farso. Pod taktirko mojstrov besed in manipulacije z množicami so celemu Svetu pripravili predstavo, katere ne bo nikoli pozabil nihče1.

Predstava kot vsaka druga. Najnunjejši akterji na podiju, vplivni pomembneži blizu podija, premožne in znane osebnosti med podijem in prvo cesto, raja daleč zadaj za prvo cesto, bolje rečeno, na travniku med prvo cesto in prevelikim obeliskom. Prizor, ki bi ga bili veseli celo starodavni Egipčani.

Vse skupaj se zdi kot nekakšno kronanje novega kralja. Napovedovalec akterjev, fanfare, koračnice. Potem sledi otvoritev, nagovor osebe navdihnjene od višje sile, blagoslov te iste osebe2, ter nato zaprisege. Seveda da bi bila predstava ne bi bila preveč monotona, so v njo vseeno vklučeni kulturni elementi.

Le kaj je razmišljal novi Gospodar, ko se je ponosen na svojo preteklost, ob zvokih instrumentalne mojstrovine kopal v opoldanskem soncu ?  Verjetno je premišljal o nagovoru. Nagovoru njegovemu izvoljenemu ljudstvu. Kratko povedano, čeprav je on sam to razčlenil v tridesetminutnem govoru, popravil bom vse, kar se bo dalo popraviti. Prijatelj bom z vsemi, kateri me bodo hoteli imeti za prijatelja. Nadaljeval bom s tradicijo Amerike.

Vso srečo 44. Gospodarju. Čas bo pokazal kako dober politik si.

 1. V kolikor jo bo kdo hotel pozabiti bo zagotovo obstajal kak tonski ali video zapis, ki bo vse skupaj ponovno postavil v perspektivo[back]
 2. čudno, vendar po blagoslovu podij ni nič bolj sijoč[back]

Peklenski mraz

January 14, 2009 – 11:23 am

Mraz, kateremu dolivata moc, Rusko-Ukrajinski konflikt kar ni videti konca. Sneg pa še kar naletava in temperature se nikakor nočejo dvigniti.

Konflikt se vleče že nekaj časa. Dovolj da so sedaj, ko je finančna kriza zajela tudi Rusijo in Ukrajino izbruhnila medijsko podprta pogajanja za ceno plina. Cena plinastega zlata, kateri je naravni vir Rusije in hkrati tudi polprodukt rafiniranja črnega zlata, je za nekatere odjemalce poskočila. Da razumemo ozadje popolnega zimskega konflikta je potrebno razumeti tudi drugo stran zgodbe.

Trenutno nestabilno politično situacijo v Ukrajini1 je ruski medved2 izkoristil za dvigovanje cene, hkrati pa pozabil, da mora tudi on poravnati obveznosti do transportnih poti, katere tečejo preko Ukrajinskega ozemlja. Ukrajina se je hotela le pogreti, zato so preusmerili del tega kar jim pripada.

Kdo bo konec koncev poraženec in kdo zmagovalec ? Rusija ? Ukrajina ? Evropa ? Očitno vsi. Vsak po malem. in rezultat bodo verjetno plinaste maske, se opravičujem, plinaste čelade, ki bodo pazile da Ukrajina ne bo izropala kakšnega kubika plina.

Le koliko plina bodo morali izropati da bo pekel zamrznil ?

 1. kot že kdaj prej[back]
 2. oziroma njegovi vitalni deli[back]

Urgentno čakanje

January 6, 2009 – 4:43 pm

Ker živim z zelo aktivno partnerko v zakonu se ji včasih zgodijo tudi kakšne nevšečnosti, katere potrebujejo prijazno, dobro in predvsem hitro zdravstveno oskrbo. Oskrba pride prav vsakokrat, ko se pojavi manjša ali večja poškodba. Seveda se poškodbe zgodijo vedno ob primerno poznih nočnih urah, tako da so nama urgentni hodniki bolnišnic precej domači.

Ker živiva na obrobju največje koncentracije prebivalstva v osrednji Sloveniji uporabljava tudi storitve v perifernih zdravstvenih domovih. Urgentna služba v teh domovih je precej daleč od prave urgence, ki smo je vajeni iz fiktivnih zgodb junakov nanizank ER, belih talentov in podobnih neumnosti.

Vendar – prijetno presenečen. Čakalne dobe praktično nimajo tako da sva v pičlih 5 minutah1 opravila pregled in dobila diagnozo. Kot dobro vzdrževana švicarska ura. A vendar se je zalomilo. Namreč ko se gre za kosti jih je ponavadi potrebno slikati. In tukaj periferija odpove. Sicer imajo, a vendar nimajo. Imajo dopoldan, po naročilu, proti plačilu … vse samo urgentno nimajo.

Bili so zelo prijazni in nama celo napisali napotnico. S katero so naju napotili na osrednje slovensko, nič kolikokrat po zobeh povlečeno, razpadajočo stavbo v kateri gosti po službeni dolžnosti v zdravstvenem sistemu najbolj obremenjena ekipa v Sloveniji.

Prihod ob 23:03. Administrativna delavka naju sprejme in naju kot akutni sindrom vnetega slepiča. Pospravi pod vrata njene male pisarne, na hodnik trakta B te identične stavbe. “Vrata 38″, nama s kančkom šokantnega nasmeha na obrazu prijazno zapiska. Odideva.

23:20. Partnerka se usede na nabito polno klop pohabljenih hommo sapiensev. Naslonim se ob zid vrat 38 in čakam. Opazujem paciente in njihove prijatelje, kako z upanjem v očeh prisluškujejo svojemu imenu, ki se kot loterija podaja od vrat do vrat.

23:40. Vrata št 38 se odpro. Visoka starejša ženska zagruli nepoznano ime. Gospod na eni nogi priskače do vrat in zgine za njimi. Pomislim na žarčenje, nakar se skakajoči gospod z dolgim skokom požene iz vrat št 38 in se napoti proti vratom 72.

23:46 do 0:54 se zgodba v taki ali drugačni obliki ponovi še 2x. Nato vrata št 38 pohrustajo debelejšega gospoda s povito glavo in krvavim sredincem desne roke. “Le komu ga je kazal, da so ga tako iznakazili” pomislim.

S partnerko se presedeva na sosednjo klopico, kjer obstaneva do 1:36 ure. Opaziva da se je čakalnica tako spraznila, da so v njej ostali le najboljnepotrebni zdravniške pomoči.

1:45 pokličejo njo. Na levi nogi odkrevsa v sobo številka 38.

1:46 prilomasti nazaj. Destinacija soba 72.

1:48 v tonu x žarkov prispeva pred sobo številka 38. Na vodi čutim da bo to zadnjič. Zadnjič to noč, da bom gledal odpiranje in zapiraje vrat št 38.

2:04. Odhajava. S povito nogo in brez nepotrebne mavčne obloge.

Sledi odmik na periferijo in … prepotreben spanec.

 1. po opravljenih administrativnih formalnostih[back]

Metroseksualna naivnost mladine in izkušenost starine

January 5, 2009 – 8:55 pm

Današnji prihod v službo je zaznamovala elektronska pošta sodelavca in novodobnega mladega moškega. Napisal je nekaj v tem smislu:

Danes pridem kasneje v službo, ker grem par stvari kupit na razprodaje.

Uhh … fino sem si mislil. Moram priznati da sem sodelavcu TM1 in nekako skrbim, za njegov osebni razvoj, da prihaja pravočasno v službo, odhaja, dela kar mu je naloženo, skratka sem tista pi*&a, ki mu grenim življenje dokler je v službi. Upam, da je dobro porabil svoj prislužen delovni čas, saj sem podobno storil popoldan. Rezultat je bil presenetljiv.

V večini trgovin v katere sem zavil sem se na moškem oddelku zgubljal med oblekami. Prodajalke so se mi ponujale v upanju, da bom izkoristil 50-70 popuste. Verjetno jih ne bi, v kolikor ne bi prejšnji dan opazil, koliko premajhnih in monotono anti metroseksualnih puloverjev premorem. Posledica najhujšega obdobja recesije, kateri se je pri meni začel še preden so v vseh medijsih hišah glavni uredniki dobili diktat, da morajo izpostavljati kako slabo se nam bo pisalo v prihajajočem letu.

Fino ni kaj … Pa srečno in veselo vam želim …

 1. Team manager[back]

Koščki vinjete za nohti

January 3, 2009 – 5:08 pm

Preveril sem trditve novinarke, ki je zadnji dan lanskega leta dramatično poročala, kako si bom mučno in brez  zardžkov, na svoj lasten račun uničevali nohte in zapravljali vsote denarja za poračun letnega stroška uporabe Slovenskega avtocestnega križa.

Upam, da bom svojih 500 m avtoceste tudi letos dobro plačal. Prav tako si pobožno upam želeti, da bodo cestni inžinirji predvidili napake na tem delu cestišča in da bodo cestni tehniki le te napake z minimalnim naporom, za udeležence v prometu in predvsem poznih nočnih urah, urno odpravljali.

Poročilo je poročalo o 20-30 minutnem delu s strganjem oziroma 10 minutnem delu z ogravanjem in nadaljim strganjem. Bralcem polagam na srce, da je GOSpodična, ki se je tega lotila na znani slovenski komercialni televiziji vredna svojega naziva.

V prihodnjih letih1 bi ji predlagal, da se drži naslednjega recepta:

Read the rest of this entry »

 1. zopet pobožno upam da ne bo potrebno[back]