Slepec sem in slepci smo mirne dušice

Slepec sem in slepci smo mirne dušice

V bistvu gre originalni stavek takole:

“Pesnik sem in pesniki smo mirne dušice.”

Pod pogojem, da tole še ni omenjeno na temle blogu, dam tistemu, ki uspe ugotoviti od kje ta citat, neko simbolično nagrado. Trepljaj po rami ali kaj podobnega. Ožje sorodstvo ni upravičeno do ugibanja in nagrade.

Nekaj statistike. Po pol prdca več kot enajstih letih se je na tem blogu zvrstilo 1305 objav in 6537 komentarjev. V draftih imam še dva posta, tisti malo starejši je interview z Almo Brdžanović, ki je bila v tistih dneh kar aktualno. Rekla je, da bo odgovorila na vprašanja takoj, ko bo lahko. Mogoče, bi ji moral poslat reminder … No, najbrž ima precej dela, bom še mal počakal. Upanje umre zadnje, mar ne? :> Drugi draft, ki je ostal je pa malo novejši in gre za eno jamranje o Junakih iz ladje Argo. Folk je stokal, da knjiga ni primerna za osnovnošolce. Seratorji. Spam sem sproti brisal.

Torej v povprečju več kot šest komentarjev na objavo. Čez palec je minilo 4018 dni v teh enajstih letih (na pamet sem prištel tri prestopne dneve in tega pol prdca dni nisem štel zraven), Zadnjih nekaj let sem pisal zelo redko, v povprečju pa lahko rečem, da sem pisal vsake dobre tri dni.

Zanimivo je videti, kako se je ‘blog scena’ v neki meri izpela in ustalila. O blogih se ne govori več tako zelo, so pa postali blazno popularni internetni kolumnisti. V ta genetski bazen blogerjev je nekdo zlil tri ajmarje klora.

Dandanes pišejo bloge in kolumne tudi tisti, ki so takrat, ko smo začeli pisati mi tastari, hodili še v osnovne šole. Če se kdo do sedaj ni počitil starega, se bo najbrž zdaj. Vem, ne bi mi blo treba, vseen hvala.

In za konec, zakaj sem slepec? Dans je najbrž slep skoraj vsak, ki še živi v tej državi. Glasoval sem ZA, da ne bo pomote.

No, pa šalo na stran.

V ponedeljek sem preživel LASEK operacijo oči, bojda prvi teden bolj malo vidiš potem pa nisi več špeglar. Trenutno pa po pet dnevni pavzi sedim pred monitorjem s sončnimi očali na glavi in fontom velikosti 120px na 4K monitorju. Držim pesti, da bo kmalu boljš, če ne grem nazaj na kliniko in mladi zdravnici izprašim leder hlače … Če jo bom sploh videl.

Comments are closed.