Privzeto stanje

Privzeto stanje

Kaj je privzeto stanje? Default state? No, default state je stanje brez tobačnega dima v zraku.

Nekaterim kadilcem pa to ni jasno in dejansko ne razumejo, da bi nekateri nekadilci radi uživali ta default state. Kajenje je že po naravi invazivno dejanje in sedaj bi se morali tisti, ki jih kajenje moti prilagajati.

Seveda se mora prilagajati vsak. Nekadilec, ki pride v prostor namenjen kajenju in kadilec, ki pride v prostor namenjen ne-kajenju.

Zaradi očitno prevelikega števila ljudi, ki jih kajenje moti, naj bi se uzakonilo privzeto stanje nekajenja. Kar mene sploh ne moti, nekatere pa to moti tako zelo, da se vidijo zaprti v svojih kabinah, kjer jim je dovoljeno kaditi. Kadilske kabine sploh niso slaba ideja, precej udobne se mi zdijo.

;>

Sicer sem pa o tej tako nepravični diskriminaciji že pisal (dvakrat), ampak tokrat ne moram skrivati navdušenja o kabinah…

12 thoughts on “Privzeto stanje

 1. Danes sem na radiu ujel debato med Crnkovičem (kadilec) in eni tudi se mi zdi znanim (nekadilec).

  Vse lepo in prav z zakonom hočejo zaščitit delavce, ki so nasilno zakajeni. Zaščiti tudi hoče ostale nekadilce. Ampak…

  … da mi pa eden trdi:”Zakon je dober, ker bo to dobro za tvoje zdravje” Samo jebej nej se. Moje zdravje je moje. Če umrem prej toliko bolje. Nekadilci imajo neverjetno slabe argumente za tale zakon. Nevem no.

  Okapi: Kakor se banalno sliši GOOD POINT

 2. Okapi, z biciklom, ne? Motorizacija bistveno vec prispeva k lazjemu zivljenju nas vseh. Cigareti pa tudi en prdec ne.

  christoss, saj je stvar preprosta. Tvoja pravica do kajenja je povsem v redu, dokler se ne stepe z mojo pravico do cistega zraka.

 3. Raje povej drugace – ti avto rabis in si zato pripravljen trpeti bencinske hlape (ki so po mojem bistveno bolj skodljivi od cigaretnega dima), kadis pa ne in se ti za prepoved sladko jebe. V ozadju pa ven udarja se tisto malo zadovoljstvo, ko lahko nekoga vsaj malo in vsaj posredno zatiras. Eh.

  In, mimogrede, pravice do cistega zraka ti nihce ni kratil. Nihce ti ne brani, da gres iz gostilne, v kateri je zakajeno, ali da prosis kadilce, naj ugasnejo, ker bos drugace sel, pri tebi doma pa tudi ne bo nihce na silo kadil.

  Kar ti hoces, je to, da velja tvoja svoboda vec od svobode kadilcev. Sicer si pa lahko precej brez skrbi, v taki druzbi bos tudi ti nekoc prisel na vrsto:-)

  O.

 4. Ti kar mirno zalivaj.

  Svoje malo privoscljivo zadovoljstvo si dovolj jasno zapisal:

  Kadilske kabine sploh niso slaba ideja, precej udobne se mi zdijo. … ampak tokrat ne moram skrivati navdušenja o kabinah…

  O.

 5. Black Adder: “Baldrick, do you know what’s irony?”
  Bladrick: “Of course sir, it’s the same as bronzy or goldy, except it’s made out of iron!”

 6. Ja, Okapi, morda imaš prav in morda BigWhaleu samemu ni nihče kratil pravice do svežega zraka.

  Ne drži pa to za kelnarce, ki jih glede na število lokalov sploh ni tako malo.

 7. No pozabil sem omenit še eno super izjavo Crnkoviča v prejšni teden omenjenem pogovoru.

  Večina šefov noče dat denarja za dobro klimatizacijo in filtriranje zraka. Obstajajo redke izjeme npr. metropool v kranju. Res je, da je slednji res velik ampak dim gre DIREKTNO GOR. Nobenega dima ne opaziš. Glede majhnega lokala pa tudi en kafič v Šiški povsem zgledno poskrbi za dnevno filtralizacijo. Res je, da večer, ko pride 50 kadilcev naenkrat (to je pomoje največje število ljudi ki jih zbašeš v Godca 🙂 ) rata zelo zakajeno vendar ne tako kot v lokalih kjer klima ali je sploh ni ali pa “ne deluje”

  BW: Do nekadilcev hočem biti čim bolj obziren vendar včasih prihajajo s takimi argumenti ven da te začne boleti glava. Pa ne zaradi rakavih celic
  samo še ena misel: Kadilci hodijo na čik pavze, nekadilci pa takrat(vsaj tako zgleda šefu) zabušavajo 🙂

 8. Moj edini argument je default state in kaj je normalno stanje. Brez cigaretnega dima. To je moja osnovna pravica in s kajenjem mi jo nek kadilec krati.

  Pa nimam popolnoma nic proti kadilcem. Se pabraje zadRzujem v nezakajenih prostorih kjer me ne pecejo oci in grlo. Ter mi potem ne smrdi obleka in lasje. Zato tak zakon povsem podpiram. Nic ni narobe, ce kadis, tako, da ne motis ostalih.

Comments are closed.

Comments are closed.