Online igre za otroke in biserne ogrlice

Online igre za otroke in biserne ogrlice

Začelo se je pred nekaj meseci nekako takole:

“Ati, jaz sem včeraj igral eno igrico, kjer moraš eno punco po riti tepst. Je bla ful smešna.”

Danes pa je sledilo nadaljevanje:

“Ati, včeraj sem igrala eno igrico, kjer mora en fant luliko polizat. FFUUUUJ!!!!!”

Dear lord, good heavens, ZAKAJ NIMAM KLETI??? In kako hudiča naj sedaj zaščitim otroke pred takšnimi nemarnimi, grdimi in nespodobnimi packarijami?

Spominjam se, kako me je v prvem razredu soseda, ki je bila mogoče kako leto ali dve starejša od mene, vabila k njej domov in skupaj sva gledala tiste packaste revije, ki so jih doma skrivali pred otroci. Eden izmed spominov, ki mi je ostal, je komentar sosede na eno izmed slike:

“Glej kak se ji je pohcal po zizikah.”

Takrat seveda še nisem vedel, da je šlo za tipičen primer biserne ogrlice in da vse skupaj ni bilo lulanje. Je treba otroke ščititi, aktivno ščititi, pred takšnimi vsebinami? Ali pa je morda dovolj, da se z otroci pogovoriš in jim razložiš stvari ter potem upaš, da po teh vsebinah ne bodo več posegali? Emi je bilo kar jasno, da je bila igra, ki jo je igrala neprimerna in je rekla, da ne bo več gledala teh stvari.

Kako globoko naj gre zaupanje do otrok? Otroku lahko potem damo vtis, da verjamemo, da teh stvari ne bo več počel in ga potem vseeno nadzorujemo. Je to potem zloraba otrokovega zaupanja? Ali smo kot starši dolžni otroke ščititi pred temi nevarnostmi, ki na njih prežijo na vsakem vogalu?

2 thoughts on “Online igre za otroke in biserne ogrlice

  1. Kaj je narobe, če mulci igrajo take igrice?

    Sumim, da je bila igrica z lizanjem lulike za Emo neprimerna zato, ker je lulika umazana (a si ne umijes rok, ko gres na stranisce?) in ker je bila verjetno dolgocasna.

    Seks je pač nagravžen, dokler ne rata rajcig. Če mulcu dovoliš dostop do porna, ga ne bo začel zanimati, dokler se ne začne puberteta. Zakaj bi torej naredil iz hcanja po zizikah prepovedani sad, ki zna biti tako presneto sladek?

  2. Polz, meni se ne zdi pretirano pomembno, da bi moral otroke kaj bistveno scititi pred temi zadevami. Otroci so pac otroci in bodo vedno radovedni, a to se ne pomeni, da jim je treba vse servirati pred nos.

    Mogoce sem z leti postal prevec konzervativen, ker vem, da mi ne bi bilo vsec, ce bi moja hci ze v zgodnji puberteti sprobala prav vse sosolce samo zato, ker bi ji mama oz oce, rekel, da je pa sex nekaj blazno fajnga. 🙂

    Ob vsej previdnosti se se vedno lahko zgodi nesreca. :))

Comments are closed.

Comments are closed.