MMS 2006 – Melodije Morja in Sonca

MMS 2006 – Melodije Morja in Sonca

Gledam tole zadevo. Nekaj pesmi se je že odvrtelo, nekaj se jih še bo. Ne vem, se pisci besedil, glasbe, aranžmajev in ostala banda, ki sodeluje pri ‘izdelavi’ enega takšnega nastopa, delajo norca iz gledalcev/poslušalcev?

Razmišljam, če je publika v resnici tako debilno retardirana in so ti ustvarjalci samo izkoristili še eno tržno nišo? So morda ustvarjalci tisti, ki jih je dva ovinka nazaj zabrisalo ven iz evolucijske poti? Morda se pa v resnici delajo norca iz vseh okrog njih.

In kaj hudiča žene izvajalce, da take stupidnosti potem izvajajo.

Prvi del izvajalcev sem izpustil, tole sem odprl, ko je prepevala?! Auerjeva hči. Kako že gre tisto pravilo o sodelovanju v nagradni igri, če si sorodnik organizatorja?

Precej poguma je morala zbrati bivša Foxyca Mirna Reynolds, v tisti obleki na odru, poje o Muci… Tina G? Eh? No, če sem prav videl, je bila prva, ki je vsaj sodelovala pri pesnenju svojega besedila. Kostumografija je bila pa obupna, zgledala je kot Duracelova zajklja z dvema AAjevkama v riti. Baje je Tinci obleko skreairal Alan. Hranitelj. Maja Misson je nekaj sanjala, mogoče bi nastop bolj uspel, če bi striptiz plesala ona, namesto tistih štirih tipov za njo. Pa še ti so šli samo do pasu.

Monika Pučelj? Klinar, kaj se greš, napiši nekaj originalnega, ne pa da imamo ljudje občutek, da poslušamo Verbotnovo Natalijo. Natalija ima vsaj joške!

Manca Špik je popravila joškarski vtis, baje, je kar za oči spočiti. Aranžma ji je spisal Turbo Raay. Grem lulat. Manca je medtem odpela svojo marinirano pesem in na vrsti so oglasi.

Drug voditeljski par. Lucija Gubenšek. Mamljiva. Predstavitev strokovne žirije, v njej so že trije predstavniki SAZASa.

Sledijo: Rok Kosmač, Domen Kumer, Pop’n’Dekl in Turbo Angels!

Rok Kosmač si je vsaj pesem sam napisal. Volume na TVju je že skoraj na maksimumu. Bojim se, da ga bosta back vokalistki preglasili. Ravnokar sta se primajali na oder, neka ‘finta’, da prideta kasneje na oder. Glede na to, da so zadaj še bobni, najbrž čakamo tudi bobnarja, ki je še na kavi.

Žalostno je pa to, da je tole osladno jamranje, verjetno do sedaj najbolj prebavljiva stvar na festivalu. Brez nekih kmetavzarskih namigovanj na muce in kaj jaz vem kaj še vse.

Bobnar je zatajil, ni ga bilo na oder.

Domen Kumer, bo pel o banani. Uspel je spisati glasbo in aranžma.

Daj vsedi se na banano, da nam bo še bolj tesno…
Vroče punce skačejo z mano, vse je že mokro…

Na odru sta se mu pridružile dve ‘brazilke’ s crknjenim nojem na glavi. Me zanima, če sta pristni brazilki in če imata papirje za bivanje pri nas.

Turbo Angels so začeli z raztegovanjem harmonike in kmetavzarskimi ritmi.

Ja, ja, jaz sem za, bodi mucek moj in predi mi nocoj…

Ko je pel Domen, sem razmišljal, da bi mu prerezal žile na vratu. Zdaj razmišljam o tem, da bi to storil samemu sebi. No, trudil sem bom, da zdržim do konca festivala. Držite pesti!

Pop’n’Dekl. Nekdo naj mi odgrizne levo nogo! Prosim! Uradno navijam za Roka Kosmača. Ne razumem, res ne razumem, zakaj se ne ‘prepišem’ med pisce besedil. Jaz se matram z eno bebavo kodo v službi, tale festival ‘spišem’ v treh urah! Vsakemu izvajalcu računam 140 jurjev za besedilo in to je to!

Med glasovanjem lahko omenim še tiste, ki sem jih prej izpustil, Radolfija bom dal pa na mute tačas, dasiravno je lomilec ženskih src….

4Play, instant najstniška skupina, ki je pod okriljem Geržina family. Tarča je bil naslov pesmi in upam, da ne bodo tarča, posmeha. Peter Januš je tudi nastopil in skoraj bi se stopil od jamranja. Tukaj je tudi Sergeja, ki je odpela neko pesmico. Ne vem več kako je zvenela, nimam pojma. Za konec sem pa prihranil še Deana vivoda. Ne vem ali je to skupina ali je to en sam izvajalec. Na odru je bilo polno enih ljudi, dva kuharja, ki sta imela precej zanimive plesne točke. Neka hardcore zasedba, s precej zanimivo kostumografijo. Od njih bi pričakoval nek resnično hardcore growling, dobili smo pa eno kmetavzanje s še bolj stupidnim besedilom. Crap.

Svetla točka glasovanja festivala so oglasi, vsaj ni treba poslušati Radolfija. Sledi plesna točka na Glorio Estefan. Spet mamljiva Lucija.

Gaby prerokuje zmago Domnu Kumru. Kumrno bo tole, ne vem, no. Kumrno je! No, sedaj pa se nam obeta glasbena poslastica. Duško Lokin in pevka Emily potem pa še, samo za nas je prišel iz Amerike, Džo Maračič – Maki!

Auer! Kaj ga serješ? Veš, da znaš boljše stvari skupaj spraviti.

Zdaj vem kako se je počutil Chekov, ko mu je Khan dal pod čelado skafandra nekega ‘zajedalca‘…1

Aha, pričenja se glasovanje. Desetko, največ točk je pokasirala Manca Špik. Njen Marinero je prepričal glasovalce na radijskih postajah. Spet sledi pavza, med pavzo pa Alfi. Kateri Alfi? Ja koliko jih pa imamo pri nas? Samo en in edini je Alfi! Mamce med občinstvom so navdušene in pojejo skupaj z Alfijem. Ahhh, Lucijaaa. Glasuje občinstvo v avditoriju.

Petru Janušu so dodelili šut2. Manca, samo šest točk. O jezus, 4Play so dobili osem točk, Turbo Angels deset točk in Domen je zbananiral dvanajst točk. Ustavili so tudi televoting. Med preštevanjem glasov, bo spet en glasbeni biser. Iz Splita. Goran Karan. Gaby se je spravila srat, biser pa tak…

Dragi bralci, vašo pozornost bom med Karanjem usmeril na spletno stran festivala MMS in vam podal skromen nasvet. V primeru, da boste prirejali festival, ne nujno festival melodij morja in sonca, lahko tudi festival pesmic gora in jezer ali pa festival viž hribov in dolin, karkoli pač, NE naredite si takšne spletne strani. Poglejte kdo je izdelal stran MMS in se temu izvajalcu na daleč ognite. Kdorkoli je delal koncept in neko zasnovo te strani je najbrž v napačnem poslu. Predlagal bi mu, da se loti klekljanja. MMSju pa svetujem, da si za naslednje leto omisli sprotno ažuriranje spletnih strani, sprotne fotografije, ki bodo takoj na webu. Vsekakor tudi on-line glasovanje in sprotne rezultate. En sam Kit lahko sproti spremlja glasovanje in piše rezultate!

Stojan je na oder pripeljal Iris Mulej, aktualno Miss Slovenije in kaj vem kaj še vse, sedaj bodo pa klicali strokovno žirijo, ki bo podeljevala točke. Baje so imeli težko delo. Ločevanje Crap od še večjega crapa. 😛

Monika Pučelj je dobila skuterja za najboljši scenski nastop. Najboljše besedilo, Saška Lendero za Sergejo, spet skuter! Še en skuter za najboljši aranžma za Tino G. Najboljša izvedba, guess what, skuter, Peter Januš!

Najboljša skladba all in all Marinero Mance Špik. Skuter!

Tof bo predal nagrado za najbolj celostni nastop. S seboj je pripeljal Lepo Sosedo 2006. Nagrado pa so dali Manci Špik.

Revija Nova podarja podarja potovanje za milijon tolarjev. Manca Špik. Zakaj gre sploh dol z odra?

Prišla je županja občine Piran in razglasila bo zmagovalca televotinga. Podelila pa bo tudi YASP3.

Evo točke, da vidimo. Skupni rezultati:

Tretje mesto: Monika Pučelj
Drugo mesto: Manca Špik
Prvo mesto: Domen Kumer

Kumrno! Sem rekel, jaz bi dal na prvo mesto joškasto Manco, je bila boljša. Domen Kumer je dobil nov mobilni telefon, Tartinijev kelih in 1mio SIT.

Tole podeljevanje in zaključek zgleda precej patetično. Domen je v enem letu pokasiral za en milijon položnic, za to bo porabil svojo nagrado. Ne vem, ne sprašujte, tako je rekel.

Zmagovalna pesem še enkrat. Res sem se trudil, da se mi ne bi zdela trapasta in da bi našel nekaj kar je vredno omembe v sami izvedbi. Nisem, še tisti dve brazilski riti me nista impresionirali. Res ne.

Žalost.

 1. Star Trek II: The Wrath of Khan()
 2. Enko()
 3. Yet Another Special Prize()

10 thoughts on “MMS 2006 – Melodije Morja in Sonca

 1. Tako obleko mam tut jst, kt jo je mela Mirna – Zara, 5.990 sit, znizana 😛

  V opravicilo lahko recem, da je nisem sama kupila in da me niti ni blo v trgovini takrat, ampak sem sprehajala Luno 🙂 Zgleda pa oblekca kt da bi bla nosecniska 😛

  MMS-a pa nisem gledala, skoda cajta .. Lucija mi je pa tut za bruhat, sorry 😀

  LP, Riba

 2. Aja, pa Mirne k sreci tut nisem vidla, ker najbrz nikol vec obleke ne bi nase dala. Jst se nekak zgledam v njej 😉

 3. Jaz pa raje tega crapa sploh ne gledam več. Odkar zmagujejo ‘luzeri’ na taksnih prireditvah, nocem met opravka z naso slo glasbeno sceno. Grem rajs na rave sceno nazaj v underground 😛

 4. No, sem si tudi jaz pogledala ta finale. No, pa tvoj opis popolnoma ustreza. Le da me ni tudi Rok Kosmač ni bil všeč. Cel cajt sem imela občutek, da pesem namenja moškemu: “Ko boš zaspal, božala te moja bo dlan…” Bo treba še enkrat poslušat, da vidim, če je res.
  Kakorkoli, zgleda da sem kljub vsemu nekaj sfalila. Kera je te bla Auerjeva hčerka?

 5. Ka, cesa ne razumes?

  Sem vidla v ponedeljek Mirno v teli oblekci – fuj fuj fuj fuj! 🙁 Jst defenitivno dobr zgledam v njej, pa ceprov mi ni prevec vsec.

Comments are closed.

Comments are closed.