EMA 2007

EMA 2007

Opozorilo, objava se bo spreminjala v realnem času. Na koncu, precej možno, da jutri, bo malo predelana in izpiljena. Sedajle po zapisanem, sem se sprehodil do nekaj kolegov in kolegic sobloggerjev, ki so recenzirali emo že v predizborih. Kakšna izguba časa…1

Alya, zamujena, vsa zahvala gre najinim otrokom. Bom napisal review, ko bo ‘rerun’ na koncu. Rerun. Alja je bila tako kot vedno, Aljasta. To pri njej niti ni tako zelo slabo. Na pol naga, naspidirana. Alja, pač.

Zlati muzikanti so opevali pepelko… Trubadurski kostumi, tamburice in hm, no, to je bolj ali manj to. Ujel sem zadnjih nekaj vrstic besedila. Dajte mi samostrel!

Sedaj gledam nekega tipa, ki se skriva za sliko drugega tipa. Dean Vivod, preprost kmečki fant, baje danes socialni problem, ki je začel ustvarjati glasbo. Dean si je med petjem nadel tak zloben pogled2, da bi se ga ustrašil še Billy Idol. Pesem, pa mi občasno meji na turbo polko….

… mogoče mu manjka en par jozelnov in dekolte. Kdo ve.

Nude, zastavo-noskinja je bila oblečena v telesno poslikavo in tangice. Na desni joški3 je imela ‘radioactive’ simbol. Pesem je bila pa za Nagce precej pod povprečjem. Nekje na ravni ‘Ti si tok popularna….’. Bleeh.

Reklame. Malizia… Res ne vem kakšen moški sem. Žalost!

Sebastjan. Delno neobrit. V bistvu je kar zrasel. Deček se je prelevil v moža! Ok, popravljam se. Neobrit je bil na ‘reklami’, sedaj nastopa z obrazkom, kot dojenčkova ritka. Pesem je precej sebastjanovska, publika nori, plesalke so med plesom odvrgle nekaj obleke.

Denis! Daj ustavi se, očarala si me, rad bi te spoznal, ne bom lagal, res ne vem, kako naj povem, … 3/4 rap, plesna ‘pesem’ brez melodije, skoraj vokalna izvedba. Vokal je drekast, žal, kaj boljšega bi težko rekel. Besedilo je nabrž pisala ena zaljubljena šestošolka. Plesni performace je precej dober, le črnec, ki je pel del besedila v angleščini in opeval Rasto je bil precej, precej čudna poteza. Game Over, dude!

Don Corleone, mi ni nikoli bil všeč že na HriBar šovu, nevem zakaj ne. Tole kar ‘poje’ bi težko uvrstili med pesmi. Hec je v tem, da so na Eurosongu že tekmovali ‘virtualni liki’. Fuck RolePlay!

Tadeja Fatur poje Drugačno pesem. Pesem, prizam, je res drugačna. Iz počasnega napeva se je stvar malo razživela. Resnično drugačno, Gaby ravnokar, komentira, da je vokalno precej dobra. Bi se človek kar strinjal, vprašanje je, če je to dovolj za kaj drugega kot povprečno uvrstitev. Dejansko poje.

Ponovno, Oglasi.

Zablujena generacija je delovala zablujeno. Ampak pesem sama po sebi ni bila tako slaba. Nažiganje po kitarah in dve backup vokalistki v hot-pants. Cool. 😉 Zaenkrat favoriti. Po mojem. Ne vem, še to mi je izhod v sili. V rerunu mi sploh ni bila tako všeč.

Žana. Bionic lady ima dejansko kar ok pesem, ki se nama z Gaby zdi precej znana, nečemu je podobna. Glasu žal nima, za bionic breast augmentation, bi pa lahko imela precej boljši dekolte. Helena ima bolje urejene zadeve. Hja, včasih je naravno vseeno bolje od umetnega.

Helenca in Mario se pomenkujeta.

Alenka Gotar. Čisto prava operna pevka, ki ni stara in debela, vsaj tako pravi. Razlaga kje je pela, kje je študirala in kje so jo že slišali. Cvet z juga. Dečva ima glas. Operni. Verjetno najboljši vokal na vsej Emi. Dinamični razpon glasu je hvale vreden. Morda bi morala zmagati, to, ne bi bila takšna blamaža, ker bi na Eurosong poslali izvajalca, ki dejansko zna peti! Hm, operne pevke ob petju naredijo precej fafačka usta. Je še kdo to opazil?

Seffy & Donald Trumpet. Srbski trubači. V bistvu ne vem kaj naj napišem, da ne bom nesramen. Hm, skritiziral bom stilistko ali pa stilista. Po mojem stilista, ki je verjetno gay, ker ne ve, da se tako ozke obleke ne navleče na Steffyn trebušček. Mogoče je noseča. Zadela nas je v živo. Gaby fanatično išče daljinca. Pesem se je na srečo končala.

Mario in Helenca sta nazaj, veselo sta napovedala, da sta ostali samo še dve pesmi. Verjetno je tole vse skupaj precej težje poslušati v živo. Težko zamenjaš kanal, če ‘Don Corleone’ brunda v mikrofon ali pa Steffy cvili.

Martin Perovič je dejal, da poje zase. Če bi bilo to kaj več kot eno marketinško nakladanje, buzzwordanje po domače, bi Martin dejansko ostal doma in pel zase. Med tuširanjem. Gaby se sprašuje, če ima kakšne dobre back vokalistke, hkrati pa skupaj ugotavljava, da sva izgubila daljinca.

Eva Černe, zmagovalka bitke talentov. Prepevala bo o čudežih smehljajev. I’ve got two words for you people: BIG TITS! Kostumografi naše nacionalke so jo oblekli v rdečo rjuho. Vlakec! Vlakec z Evo na čelu in štirimi vagončki backup dancerk v leder hlačah! Evo, to je performance! Dejansko je pesem dobra. Bitka talentov gor ali dol. Punca je stvar odpela dobro. Ni ravno najboljša stvar takoj za rezanim kruhom ampak v tejle žalosti dejansko izstopa. Resno. Kar zmaga naj. Pa čeprav že dve leti zapored pošiljamo na Eurosong zmagovalce v teh bitkah. Pa dajmo še tretjič!

Helenca, Mario. Kar v redu peljeta tole prireditev. Don Corleone ima pred seboj pršut.

Glasovanje se je začelo, na koncu bosta prišli dve pesmi v superfinale. Medtem, so na oder pripeljali Jana Plestenjaka.

Profesor Godler je CAR! On bi moral na Eurosong.

Izbrani sta dve superfinalistki.

Alenka Gotar, Cvet z Juga. Pop-opera. Naj bo. Sam je sicer ne bi poslal na Eurosong, ker je stvar premalo pop. Ampak, kdo ve, ne spomnim se, da bi kaj podobnega že bilo na Eurosongu.

Eva Černe, mogoče ne bo zmagala samo na bitki talentov. Punca je nadvse prijetna na oko, poje ne slabo. Backup dancerke so cool. Pošljite jo na Eurosong ljudje. 🙂

Don Corleone je osvojil tretje mesto. Oddahnil sem si. Resnično. Če bi ga ljudje dejansko poslali na Eurosong, bi si šel vrtati luknjo v koleno.

Zmagala je Alenka Gotar. Priznam, bil sem pristranski. Navijal sem na podlagi številke modrca. 🙂

  1. Zadnji popravek: 04.02.2007 01:22()
  2. evil look()
  3. morda tudi na levi, ne vem, kriv je pretežno režiser()

8 thoughts on “EMA 2007

  1. Bi se kar strinjala s tvojimi pristranskimi in nepristranskimi komentarji glede na nastopajoče – vsaj tiste 4, ki sem si jih ogledala (finalistki, “trubadurje” in enega pobča). Vidim, da nisem nič zamudila. Poleg bednih komadov je mene zmotila še ena beda – scena. Mislim, če bi našo dnevno sobo okrasila z novoletnimi lučkami, bi izgledalo bolje… jao.

  2. Meni zmagovalka ni vsec, sploh pa so SPET hrvaski backvokalisti (ki so ze bili na Eurosongu s Hrvatico Claudio – Vise nisam tvoja, temnolaska v oranzni oblekci, ene 17 let je imela takrat + tega so lani na Emi cvilili s Sasko Lendero, avtor te pesmi pa je isti, kot pise Saski.. bruh bruh).

    No ja, po vsem zgoraj nastetem se lahko predstavljamo kot Yugoslovenija! Juhu!

    LP, Riba

  3. Men gre pa prof. Gotler na kurac. A to pomeni, da se prezabit za njegove fore saj jih ne razumem in so mi brezvezne!! V vsaki oddaji nastopa s klavirjem in “plagiati” znanih in neznanih pesmi. Meni totalno brezveze. A to pomeni, da sem ZABIT??

Comments are closed.

Comments are closed.