Prigode Kita in ostalih sesalcev

Sat, 16.05.2009

Evrovizija 2009 – Finale

Filed under: Be(se)dne Igre!,Pisarije — BigWhale @ 19:32:36

Takole, predrage bralke, bralci. Evrovizija je pred durmi, cirkus se začenja čez slabe pol ure. Držite pesti, da bodo otroci spali, da bo delal internet in da bo vse ostalo teklo kot po masti!

Spet bom z vami pri bloganju v živo! Tune in! Ne odnehajte pritiskati Reload gumba, ker že vnaprej povem, da prekleto hitro tipkam, če to res hočem. 😉

(more…)

Wed, 10.09.2008

AAARGH!!! STOP! Moj TRR je odprt za vsa nakazila.

Filed under: Be(se)dne Igre!,Tehnikalije — BigWhale @ 09:07:43

Nehajte z velikim pokom, z črnimi luknjami in drugimi dimenzijami1. A se je vsem utrgalo ali kaj še posebaj medijem. Včasih imam občutek, da imajo v tiskovnih agencijah zaposlene krave in teleta. In da potem od njih krave in teleta prepisujejo. Važno, da je senzacija!

Prosim vas, vsi, ki se bojite današnjega zagona pospeševalnika delcev v CERNu, dajte mi nakazat vsebino vašega transakcijskega računa.

PS: Dans bodo zadevo samo vklopil. In pogledal ce dela. Verjetno ne bo. Mogoce celo bo, vse kar bodo naredili je to, da bodo mal posvetli skozi tisti tunel no…

  1. WTF ?!?!?!()

Fri, 07.09.2007

Spammerji, združite se!

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 09:14:28

Danes sem naletel na blog mag. Lisca. Bolj natančno, na njegov zapis, da ne uporablja spam filtra. V bistvu celo deli1 nasvete tistim, ki se ukvarjajo z marketingom, kako narediti spam bolj učinkovit!

Saj razumem, da je prodaja njegovo delo ampak, promoviranje spama je pa nekaj zaradi česa bi bilo ljudi potrebno prebičati in jih potem povaljati v NaCl.

Morda bi mu moral nekdo povedati koliko internetnega prometa naredi tale spam, morda bi ga morali vsi naročiti še na kak spam. Morda bi bilo dobro, da naredim preusmeritev iz junk mail folderja kar na njegov email. Človeku bom namreč naredil uslugo!

Ne, že vem, še ves spam, ki pride na vse neobstoječe naslove na Lubici mu bom podaril. Gratis! tudi poklicati mu ni treba v naslednje pol ure! 100% popust za moj spam!

Čeprav se mi zdi, da sem izbral napačno strategijo, svoj spam bi mu moral prodati, saj mu predstavlja nekaj, kar potrebuje, jaz pa imam tega v izobilju.

… ni čudno, da so jih v eni knjigi kar vrgli na en planet…

  1. in to brezplačno()

Fri, 24.08.2007

Študenteraj, kupleraj!

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 23:57:30

Takele, študente bi bilo treba na sramotilni kol natakniti. Ako odrastejo bodo sigurno utajevali davke. Banda nemarna.

Ja, še komu lahko kamen vržem, kar se države tiče sem brez (davčnega/zaslužkarskega) greha. Vse plačam in nič ne utajim.

Verjetno zato, ker naivno verjamem v to, da bi bila država precej boljša, če bi vsi plačevali davke. Tako bi lahko imeli enotno davčno stopnjo in manj stvari obdavčenih. Ampak nimamo.

Tudi zaradi takih precej barbarsko1 razvitih ljudi, ki zlorabljajo inštitucije, bi ukinil študenske servise in povrhu vsega še sprivatiziral šolstvo.

Saj smo imeli socialo, pa poglejte kam nas je to, hehe, pripeljalo. Štajerska prestolnica je zaradi propada vseh mega-tovarn padla v apatijo in se še nadaljnih pet generacij ne bo pobrala iz tega dreka ven. Sedaj pa vsi rinejo v nek hiper-kredit-kapitalizem. Ampak socialo bi radi obdržali.

Če se ne bomo uploadali, potem je naša rasa zagotovo obsojena na propad… 😀

  1. hotel sem napisati nkeja v zvezi z Amiši, pa bi bila to žalitev za Amiše, le-ti so v bistvu poštenjaki, pa čeprav so brez elektrike… 😉 ()

Mon, 20.08.2007

Naj zivijo razpisi

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 13:50:44

Danes, oziroma vceraj, je v Cirkovcah, osebni avto srecal vlak. Na nezavarovanem zelezniskem prehodu. Umrli so trije, eden je nesreco prezivel. Med zrtvami je tudi stiri letna deklica. Cirkovce, majhna vasica skozi katero gre zeleznica, na “oni” strani zeleznice je vsega nekaj his. Dva zelezniska prehoda, prvi je dobil zapornice ze pred leti, kmalu po neki prometni nesreci. Tale drugi, ki pa je precej bolj prometen, pa je se kar brez zapornic. V zadnjiih letih vec kot deset mrtvih. Zelezniski prehod je precej pregleden, kar nekaj casa nazaj pa so na cesti tudi hitrostne ovire, peljati moras resnicno pocasi, ce hoces preckati prehod.

Vse to vem, ker imam tam blizu babico. Na “oni” strani. Preko te proge sem lazil nestetokrat. Na prvem prehodu, na drugem, med prehodoma… Ko sem bil se majhen so bili vlaki od svabov, hitlerjevi, mi otroci-partizani pa smo zmetali ogromno bomb1 v vlake. Tudi progo smo precejkrat minirali2, vsak okupatorjev vlak smo onesposobili. Povozilo ni nikogar. Na naso sreco in na sreco nasih starsev konec koncev.

Doticni zelezniski prehod bi moral ze zdavnaj dobiti zapornice. Ce so ze drzavljani neprevidni in ne pogledajo ali ni v blizini ravno “pohorc” medtem, ko preckajo tire, bi lahko vsaj drzava malo popazila na svoje drzavljane. Ce ze ni zapornic, bi si mogoce lahko omislili svetlobno-zvocni signal, tisti socialisticni ding-ding, ki se vedno spremlja spuscanje zapornic. Ampak ne. Nic od tega ni, samo andrejev kriz3, ki nic ne cinglja ali bliska.

Zapornice bi tam ze morale stati, pa je prislo do tezav pri javnih razpisih…

Zatorej, naj zivijo razpisi, umirajo itak ljudje.

  1. drva, kamenje()
  2. kamni, kovanci na tirih()
  3. velika zacetnica?()

Fri, 10.08.2007

Mojca, Mojca

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 00:02:15

Mojca? Katera Mojca? Mojca Mavec, jasno!

Enostavno moram pisati o njej! Zakaj? Za hec! Samo zato, da me kak search engine poindexira. Nisem gledal Čez Planke, nisem bral revije Ona, kot, da bi moral brati vsak drug podlistek nevem katerih vseh časopisov. Podlistke prebiram pri tašči, ko sedim na sekretu, torej mogoče enkrat na teden po kakih deset minut. Tudi čez planke nisem hodil. Nekajkrat sem prebiral njen blog. Dolgo tega nazaj, takrat, ko je Jonas začel furati blog-elito. Mnjah. Pa so mi bili njeni zapisi preveč klobasasti in sem odnehal. Tako kot odneham pri večini blogov.

Kaj bom napisal o Mojci? Nič, vse skupaj je prav patetično, patetičen je cirkus okrog tega, patetični so užaljeni bloggerji, ki prebirajo raznorazne podlistke. Nekateri so naravnost užaljeni, prizadeti, drugi pravijo da so opeharjeni in se počutijo nategnjene…

Ja, booo-hooo! Za zjokat, resno! Wrist-slashing material! Jaz bi jo1 kar tožil. Za psihične posledice. Za luknjo v duši, ki je nastala, sedaj, ko se je razblinil mehurček vaših sanj. Ali pa kako podobno sranje.

Draga Mojca,

Od same žalosti sem si odgriznil levo nogo in že rahlo načel desni komolec preden so me medicinski brati splošne psihiatrične bolnišnice uspeli spraviti v prisilni jopič. Tole ti sedaj pišem iz oblazinjene sobe. Na žalost, boš dobila računalniški izpis tega kar sem napisal, ker mi zaradi želje po samo-poškodbah niso hoteli dati svinčnika, ker bi si ga več kot očitno zapičil v oko, uho, vratno žilo in v analno odprtino, to slednje zgolj iz čiste ekstaze in da še malo bolj zmedem svoje zdravnike, torej, dobila boš računalniški izpis, ker tole sedaj pišem na papirus z voščenko. Na papirus zato, ker so se bali, da bi si z navadnim listom naredil kako grdo ureznino na katero bi se potem podelal in e-coli bi naredila svoje in bi mi morali odrezati kak del telesa. Resnično me je vso to dogajanje prizadelo in sedaj se bom pritožil na višjo inštanco, zahtevam pravico za svoje duševne muke. Pravico zahtevam za sebe, za muke bi rad odškodnino. In to mastno!

Tvoj zvesti (bivši) oboževalec

Globoko sočustvujem s kolegi bloggerji, tistimi, ki so užaljeni, tistimi, ki so nategnjeni, tistimi, ki so opeharjeni in tistimi, ki so kakorkoli prizadeti. Dajmo, izrecimo sodbo in primerno kazen za vse vpletene. Kamenjanje se zdi primerno. Ali pa vislice s tanko jekleno žico, peneča kopel v solni kislini, pena se naredi kar sama od sebe!

Pogledal sem Die Hard 4. In vem, da bom umrl pokončno! Mojca, ti pa enkrat, ko boš v soseski, pokliči, pa greva na eno ječmenovo kavo2, ti mi pa detajlno opišeš kako zgledajo ustnice Miše Molk v živo…

  1. če bi bil na vašem mestu, samo nisem()
  2. moj zadnji modni krik, ker jo pač avtomat v službi servira()

Tue, 08.05.2007

Dobrodošli invalidi, v Hoferju!

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 07:59:16

Nevem ali so vse trgovine v Hoferju takole opremljene ali samo tista v Hočah.

hoffer.jpg

Tole je vhod v trgovino. Na desni je tisti rotirajoči vrtiljak skozi katerega gre človek. Tisto na levi pa je nek prehod za nakupovalne vozičke.

Nekoga bi lepo prosil, da mi razloži, kako v to trgovino pride invalid z vozičkom? Se zapelje tam spodaj kjer gredo sicer nakupovalni vozički? Ali dobi pri vhodu še čelado, da ga tista plastična stvar, ki binglja proti tlom, ne butne po glavi?

Kaj pa stori mama z vozičkom? Prav tako rine voziček pod tisto limbo štango?

Wed, 11.04.2007

Tarča: Onkološki Inštitut

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 20:34:26

Je kdo gledal Tarčo? Po uvodnem prispevku in nekaj minutah debate sem šel iz sobe, nisem vedel ali naj se zjokam ali naj se smejem.

Res ne. Človek ne ve koga bi kastriral. Najbrž kar vse po vrsti.

Sat, 17.02.2007

Žurnalova Eva Jandl

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 18:46:46

O krznu sem že pisal. A tokrat me je k pisanju navdahnila Žurnalova novinarka/sodelavka/honorarka gospodična/gospa Eva Jandl.

“Dejstvo je, da poraba mesa na svetu narašča in krznarji imajo vedno več surovin.”

Tole je zapisala in precej poudarila.

Jaz pa ne vem ali naj se smejem, jokam ali naj si odgriznem levo nogo.

Gospodično oziroma gospo, saj vseeno, bi pa povprašal, kdaj je nazadnje nosila1 krzneno kučmo iz krzna štajerskega prašiča. Morda krznen plašč lipicanca? Kaj pa krznen ovratnik mladega bika?

No šalo na stran, sedaj je čas večerje, pripravil bom zrezke iz polarne lisice in činčilin ajmoht. Sem ravno od mesarja prišel.

  1. Morda samo videla nekoga, ki bi nosil()

Tue, 23.01.2007

Ekstremno zeleno

Filed under: Be(se)dne Igre! — BigWhale @ 12:44:53

Imam se za zelenega, v smislu varovanja okolja. Pa se kljub temu zavzemam za gradnjo novih jedrskih elektrarn. Daleč od nekega ekstremista, ki bi se priklenil na bližnjo nuklearko samo zato, ker jo bo itak razgnalo, če je ne bodo ustavili, ko jo bodo pa ustavili bo pa vsa ta radioaktivna svinjarija vse pobila!

Ne vem ali je Marko tole mislil resno ali bolj ne-resno.

Ali je breme za okolje, ki ga pomeni novo bitje, sprejemljivo ali ne, je stvar posameznika. Kar jaz zagovarjam je le to, da to breme obstaja, ni zanemarljivo in da je skrb za okolje lahko čisto racionalen razlog proti pri odločanju o otroku. Pa če je posameznik star 21 ali pa skoraj 33.

Saj po svoje ima prav. Marsikomu je lahko to razlog za neimetje otrok. Racionalen?

Ne imejmo otrok, da bomo ohranili čisto in varno okolje za naše otroke… Uhm…

Syntax Error? 🙂

Kaj bolj bremeni okolje, kontracepcijska (in splavarska) industrija ali industrija plenic? Verjetno, slednja, v modernem svetu število rojstev pada, povečuje se povprečna starost, vse več je penzionistov in vse več je inkontinence!

Z ustreznimi številkami bi lahko celo prišel do tega, da več plenic tako ali tako porabijo starejši ljudje. Že sama velikost plenice je sporna! Predstavljajte si kako plenico potrebuje 135 kilogramov težka in nepokretna dama… 😛

Neskončno vprašanj in neskončno odgovorov na vprašanja.

Sicer je pa dandanes baje problem CO2, ki pa v bistvu sploh ne bo več problem, če se bo kak vulkan odločil izbruhniti, en tak konkreten prdec. Vsi bodo takoj pozabili na ceodva in toplo gredo.

Ekstremno zeleno ni dobro, vetrnice so pa mogoče dobre za mletje bio pšenice1 pridelane na bio njivi, ki je gnojena samo z bio gnojili elektriko pa naj še naprej delata Plutonij in Uran

  1. ki pa mora biti pira in ne pšenica()
Next Page »

Powered by WordPress