Prigode Kita in ostalih sesalcev

Wed, 02.02.2011

Prebral sem en zapis …

Filed under: Blog scena — BigWhale @ 21:17:36

… nekega slovenskega bloggerja. So me na ircu sprovocirali.

“Dej preber! Dej preber!”

No, pa sem, samo da so nehali sitnariti. Mi je bilo takoj žal! Sedaj mi pa oprostite, moram narediti malo pavze, ker mi oči krvavijo.

Vedel sem, da ne bi smel, vedel sem, da mi bo žal ampak sem se pregrešil in se pustil zapeljati. Ko bi me vsaj vpeljali v kakšno drugo skušnjavo! Mar bi se nažrl LSDja in bi se sedaj lepo režal in smejal in opazoval kričeče rdeče tulipane kako poskakujejo iz stene na steno in skačejo na velikih roza kobilicah preko mlinov na veter. Fino bi se imel, ne pa zdaj, ko krvavi pot potim  in z glavo butam ob mizo v vsej moji nesreči.

BLOG SI ŠEL BRAT! KAJ SI PA PRIČAKOVAL???

Kaj drugega, kot še en izkrivljen pogled na svet in eno mnenje za katero mi dol visi?

Sicer je moj vzorec precej majhen in je daleč od reprezentativnega ampak ugotovil sem, da se bloggerji še vedno imajo za najpametnejše pod soncem (z mano vred) in da živijo v iluziji, da njihovo mnenje dejansko nekaj šteje.

Ah ja … Zdaj grem pa kako dekle povabiti na večerjo (strogo poslovno seveda, da nau žena huda) in prav dol mi visi a bo imela komolce na mizi ali ne … Resnično.

Tue, 11.01.2011

Jest sem konc!

Filed under: Blog scena — BigWhale @ 14:16:13

Kako konc? Ja konc. Ni me več. Na slovenski blog sceni sem umrl. Mislim, nisem lih dobesedno umrl ampak blogov ne berem več. Če dobro razmislim jih niti prej nisem bral, razen redkih izbrancev, pa še takrat je bil moj attention span nekaj minut in sem potem kaj hitro obupal in preskakoval text. Je kaj pametnega na naši blog sceni? A sploh še kdo piše blog razen Hada? :> No saj verjetno še marsikdo piše.

Me pa res zanima, kdo so trenutno tisti, med bolj branimi blogi. Skoraj bi si upal trditi, da so to bolj znane osebnosti, ki so bile v bloge vržene bolj kot ne na silo in jih ljudje berejo predvsem zato, ker so bili ti ljudje znani že od prej. A je v Sloveniji sploh kakšna internetna osebnost? Ajde, požigalcev ne bom omenjal.

Kaj se je zadnjih nekaj let dogajalo z menoj? Marsikaj! S celo familijo smo se uspeli preseliti in nastaniti v Slovenski Bistrici, ampak tega je že dolgo. Vmes je uspela tudi poroka, ne s celo familijo, poročil sem se samo z Gaby. :>

Lani sem izpustil izbor za pesem evrovizije, vem, vem, kesam se. Ampak ob silnih menjavah služb (trenutno sem nezaposlen, resno) in dogajanju na polno povsod enostavno ni bilo nekega pravega časa in volje. Še vedno dokaj pridno pišem Three Wise Men blog (ki je skoraj samo The Wise Man zadnje čase in je pravkar doživel stilsko preobrazbo) in se trudim z linuksi in open sursi.

Se bom probal kaj več oglašati… Ampak ničesar ne obljubim. 🙂

PS: Letos k bo 20.11.2011 bodo spet vsi veseli.

PPS: Za SEO optimizacijo tegale bloga mi še vedno dol visi…

Fri, 16.07.2010

Had me je zajebal!

Filed under: Blog scena — BigWhale @ 16:10:38

Lejte to! No, a ste vidl! Had je praznoval pet letnico pisanja svojega bloga.

Če on ne bi napisal tistega posta, bi bilo vse ok! Zdaj sem pa jaz ugotovil, da je tudi moj blog praznoval pet letnico! In to že lani!!! Jebemti kristusa, hada in blogoscenosfero! Zdaj moram tale blog pisati še fucking štiri leta, da bom lahko pred hadom objavil deset letnico bloga!

V bistvu me je zajebal overlord_tm, ker je linkal en post o Urški Čepin, jaz cepec grem pa kliknit. Saj vem, sam sem si kriv.

Torej, še na mnoga leta Had! Vsaj nekdo pri nas, ki se mu ljubi ukvarjati s pisanjem ‘traffic generating contenta’. 🙂

Thu, 25.02.2010

Hiter WordPress – Mokre sanje vsakega bloggerja

Filed under: Blog scena,Tehnikalije — BigWhale @ 21:02:37

V torek 02. 03. 2010 bom v Kiberpipi govoril o tem kako pohitriti WordPress. Pohitritev samega nalaganja, kot tudi izrisa strani. Ce koga zanima ali je za pocasnost WordPressa kriva internetna povezava, brskalnik ali pa spletni brskalnik naj se oglasi.

Caching, static HTML, minify, payload size, off-loading, clustering so reci o katerih bom govoril.

Vabljeni v Kiberpipo.

Sun, 06.09.2009

Socialna omrežja ali blogi?

Filed under: Blog scena,Osebno — BigWhale @ 09:21:06

Socialna omrežja1 so relativno nov pojav v svetu, ki ga poimenujemo s precej smešnim izrazom. Vsaj meni se zdi tako. Verjetno še komu od nas, ki smo odraščali na prehodu iz socializma v kruto okrutni kapitalizem. Marsikdo se bo še spomnil kako smo ob koncu osemdesetih let dobili socialni kruh. Kruh za reveže, tiste z manj prihodki, ki so si težko priborili vsakdanji kos kruha.

V trgovinah smo imeli bel kruh (ta dober) in črn kruh (ta ne tolk dobr) v obliki štruc in hlebcev. Potem je bil pa še socialni kruh, samo v obliki štruc in žemlje (v dveh velikostih).

Socialna omrežja in blogi so vzklili na plodnih tleh interneta v približno enakem časovnem okviru. Takole čez palec bi si upal trditi, da so internetna socialna omrežja precej bolj poseljena kot blogsfera. Samo Facebook ima več kot dvesto milijonov uporabnikov, myspace dvestošestedest milijonov, kje so še vsi drugi. Skupaj, kljub prekrivanju, je vseh uporabnikov različnih socialnih omrežij kakšna milijarda.

Milijarda bloggerjev? Daleč od tega. Socialnih omrežij sem se ogibal kot hudič križa, precej dolgo. Potem sem se pa uklonil predvsem zaradi raziskovalne narave in povezave z mojim delom s katerim si služim kruh. Začel sem uporabljati Facebook, potem še Twitter. Slednjega predvsem za posodabljanje statusa na Facebooku, sedaj v zadnjem času pa Twitter uporabljam vedno bolj aktivno. Uporaba in aktivnost na temle blogu je pa medtem precej usahnila.

Socialna omrežja dajejo občutek neke svobode, nadzora in lahkotnosti. Vsak se lahko prijavi in vsak lahko sodeluje. Pisanje relativno kratkih sporočilc drugim uporabnikom, klikanje na palce, ki molijo v nebo ali pa so obrnjeni proti tlom in tako naprej. Preprosto in enostavno je! Vsak lahko poizkusi, se preizkusi in se najde pri uporabi kakšne takšne storitve. Neargumentirano ocenjevanje in izražanje svoje volje je današnji trend socialnih omrežij. Like or Dislike, Hot or Not?

Pisanje bloga zahteva precej več napora. Potrebno je razmisliti o neki temi, zapisati kolikor toliko koherentno besedilo in iz vsega na koncu izpeljati vsaj nek zaključek. Besedilo ne sme biti predolgo, ker ga sicer ne bo nihče prebral do konca in niti ne prekratko. Težko je sestaviti smiselno celoto, s premalo besedami, da na koncu ne poveš nekaj na pol ali pa sploh nič ne poveš.

Na nek način so socialna omrežja res socialna v smislu socialnega kruha. Omogočajo izražanje svoje volje prav vsem, tudi tistim s premalo znanja za postavitev nekega bloga2 in predvsem tistim s premalo znanja za pisanje bloga. So socialna omrežja blogi za neumne, manj vešče pisanja in izražanja? Ali pa so namenjena zgolj tistim, ki imajo premalo časa za pisanje blogov?

V resnici ne vem in mi niti ni pomembno. Pisanje bloga mi bo vedno ostalo, blog bo vedno tu za moj pobeg v virtualnost. Kraj kjer sem sam s sabo in pišem predvsem samemu sebi. Izrazim svojem mnenje in digitaliziram svoje misli, ker se mi zdi vredno, da jih ohranim, pa če jih potem za menoj še kdo prebere ali pa tudi ne. Vseeno.

Ja, socialna omrežja so današnji socialni kruh, duševna hrana za tiste, ki si ne morejo privoščiti tistega pravega poglobljenega pisanja bloga v katerem bi izražali svoja mnenja.

  1. Tukaj imam v mislih predvsem internetna socialna omrežja()
  2. Čeprav je to dandanes precej trivialno()

Fri, 12.06.2009

Tale blog je mrtev!

Filed under: Blog scena,Osebno — BigWhale @ 01:07:40

Tako so mi dejali včeraj. No, ni ravno mrtev, je pa malenkost zaspal in samo še malo pobrca vsake toliko časa. Ampak se bo še zbudil. Brez skrbi.

Resnici na ljubo trpim za enim pomanjkanjem idej o čem pisati, samo o otrocim se mi pa ne ljubi pisati. Se bom še komu kaj zameril, na stara leta bi rad, da mi nekdo dom plačuje. Tacga k bo imel internet! Pa prsate (komot augmentirane, nimam problemov s tem, takrat bom tud jaz verjetno augmentiran in many many ways… hehe) negovalke!

Pa vse kaže, da sem postal precej bolj toleranten, stvari me sploh ne motijo več! ZOMG!!! Blogger, ki ne nerga! Does not compute!

Writers block, saj bo mimo. Have no fear. 🙂

Wed, 03.06.2009

TwittMeet1 – Maribor 10. 6.

Filed under: Blog scena,Pisarije,Tehnikalije — BigWhale @ 22:45:28

Štajerski twitterji na kup! No, vabljeni tudi drugi. 🙂

Več tukajle:

http://twittmeet.eventbrite.com/

Thu, 07.05.2009

Agregati slovenskih blogov ali bolje slovenski agregati blogov

Filed under: Blog scena — BigWhale @ 14:06:25

Poznam tele agregate:

  • siblogs.com, ta je bil prvi. Starosta. Web 0.5 izgled in se vedno nekaj miga
  • sloblogi.net, ta je bil drugi. Prav tako ze starosta. Najprej so Robija kritizirali, da se enga pa res ne nucamo, kaj ga pa serje. Sedaj je pa slobloge prevzel Drugi Svet.
  • blogos.siol.net, ta je bil nekje tretje cetrti, nevem vec kdaj je nastal. Najbolj so mu godli domaci blogi, ki so gostovali na siolu. Nikoli jih nisem kaj prevec obrajtal.
  • blogorola.com, je bila tretje cetrta, oni so imeli celo bloge na papirju! Kako bizarno nas je vecina rekla.

Jih je se kaj vec? Mogoce. Drugi Svet? Drugega sveta ne stejem, not ne morem vpisati svojega bloga. Ali pa ne vem kje se vpise.

Torej, kot ze veste, sem, pardon smo, zaceli s pisanjem enega novega bloga. Trije modreci. Pa sem si rekel, dajmo blog vpisat v nase slovenske agregatorje. In sem ga vpisal. Najprej na Slobloge, potem na siblogs, potem se na blogorolo in na koncu se na siol. Danes je stanje tako:

  • Sloblogi me se niso potrdili. Poslal sem jim mail in jih vprasal v kaksni casovni enoti merijo cas do vpisa v agregat. Ure, dnevi, tedni …
  • Na siblogs imam uspesno zelen kvadratek, torej sprejemajo moj feed in tudi moj blog so vpisali. Bravo!
  • Blogorola me je vpisala, najnovejsih postov se ni notri, ceprav so bili napisani danes tekom dneva, tri ure nazaj. So pa v blogoroli posti, ki smo jih pisali se preden je bil blog dodan v agregat. Cudno. Morda to naredijo se za nazaj, ko pride njihov spider do bloga. Aja, pa na blogoroli sem opazil se, da objavljajo clanke s strani playboy.si. Clanke, ne blog zapise.
  • Siolov blogos? Vpisan in sprejemajo feed. Najvecje presenecenje izmed vseh. Se trije hiti od tam. Ok, zdaj so strije. :> Starih postov ni nikjer, za nazaj nic ne podelajo. Sram naj jih bo. 😉

V postu manjkajo nasi znaki. Vem. Mac OSa ne znam nastimat, da bi razpored tipkovnice lahko preklopil z roko, do miske se mi pa ni ljubilo. Se bom drugic bolj potrudil.

Sun, 03.05.2009

Nov blog

Filed under: Blog scena — BigWhale @ 15:21:01

Sem že povedal, da pomagam pri pisanju enega grupnega bloga? No, odklikajte kdaj pa kdaj, če vas zanima bolj ali manj geek stuff. 🙂

Wed, 31.12.2008

V letu 2009 bo …

Filed under: Blog scena,Osebno — BigWhale @ 18:54:46

Kaj se bo dogajalo v letu 2009 s Prigodami Kita? Obljubljam, da ne bom dramatiziral z zapiranjem bloga in pisanjem poslovilnih pisem. Hkrati ne bom čez nekaj dni potem pisaril ‘ko vas jebe’ prispevkov in ponovno odpiral blog, češ, saj itak blog pišem samo za sebe.

Prav tako ne bom linkov do blogov, ki jih berem raztegnil v tri krasne, bom pa dodal kak zanimiv blog, če ga bom našel in ga hkrati uspel spremljati. Kot kaže, pa je veliko več možnosti za to, da še kak blog izgine iz mojega spiska blogov, ki jih občasno prebiram. 🙂

Precej sem prepričan, da vas bom razveselil še s kakšno zanimivo osebo v rubriki Kitovih Deset. Kot prva bo to milostljiva gospa urednica prve prave revije za prave Moške pri nas in hkrati edina ženska urednica moške revije, Barbara Bizjak. Kasneje, pa še kdo.

Do nekih drastičnih sprememb pa ne bo prihajalo, še vedno bom zateženo ciničen, sarkastičen in bom pridno delal odstavke, napačno postavljal vejice in marsikdaj mimo usekal kako veliko začetnico.

Vsem enainsedemdeset tisoč sedemstotrinajst obiskovalcem (v povprečju dvestoen obiskovalec na dan) želim srečno, zdravo in čim manj recesivno leto 2009. V letu vladavine Boruta in Danila I. naj vam bo sreča mila, zdravje krepko in žepi polni denarja, dasiravno zaradi devalvacije. Tudi to je nekaj!

Srečno, in ne pozabite, drugo leto bo za eno sekundo krajše kot je bilo letošnje!

Next Page »

Powered by WordPress