Prigode Kita in ostalih sesalcev

Fri, 23.09.2016

4439 dni

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 01:05:32

4439 dni je od moje prve objave, ki pa ima številko 2. To pa zato, ker se ob namestitvi WordPressa ustvari Hello World objava, ki ima številko 1. Dotični zapis, ki ga trenutno berete pa ima številko 2494. Vmes jih nekaj manjka. Koliko točno, ne vem. Geslo za blog sem vmes petkrat že pozabil. Zdaj se prijavim tako, da v bazi nastavim novo geslo, ki si ga ne zapomnim. Hardcore.

No, tri ure nazaj sem nekaj prčkal po Lubici in skupaj zbrcal tale blog, da je spet delujoč. Woohoo, Kit spet piše! Ne pa ne. No, piše, samo, eh, ne vem. Vseeno. Torej, sedaj že tri ure brskam in prčkam, namesto, da bi se učil propozicije1, in prebiram kakšne neumnosti sem pisal včasih in kakšni so bili odzivi na moje neumnosti. O čem vse nisem pisal? Presenetilo me je število ljudi, ki so me spremljali in interakcija. Stik sem ohranil z zelo redkimi, najbrž bi moral večkrat priti na kak blog party. Blog meet. Ali pa organizirati več nespodobnih zabav. Dve sta bili odločno premalo.

4493 dni je 145 mesecev, kar znese 634 tednov. Dvanajst let, en mesec in petindvajset dni. Ema in Jakob v šestem in sedmem razredu. Zamenjal sem kake tri firme, žena je še vedno ista :). Nova pridobitev sta dva konja. Konj in poni. Z glavo naprej sem se vrgel v konjeništvo2. A sem to že pisal v kakšnem postu? Mogoče, ne da se mi iskati. Učenje propozicij se navezuje na konje, bolj natančno na učenje za pridobitev tekmovalne za preskakovanje ovir.

Nikoli nisem bil športnik. Sedaj sem pa končno našel perfekten šport zase. Konjeništvo – pa ne ene pičkaste dresure ampak preskakovanje! Kaj lepšega za lenega Kita? Sam sediš gor in konj gre sam naprej!

No zdej grem pa spat, zjutraj bom jokal, ko bo treba vstat.

PS: A kak slovenski blog agregator še deluje? Slo blogi ima že dve leti zategnjeno ročno.

  1. Bom razložil ob spodaj()
  2. Včasih kr dobesedno()

Sat, 09.01.2016

Slepec sem in slepci smo mirne dušice

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 08:48:36

V bistvu gre originalni stavek takole:

“Pesnik sem in pesniki smo mirne dušice.”

Pod pogojem, da tole še ni omenjeno na temle blogu, dam tistemu, ki uspe ugotoviti od kje ta citat, neko simbolično nagrado. Trepljaj po rami ali kaj podobnega. Ožje sorodstvo ni upravičeno do ugibanja in nagrade.

Nekaj statistike. Po pol prdca več kot enajstih letih se je na tem blogu zvrstilo 1305 objav in 6537 komentarjev. V draftih imam še dva posta, tisti malo starejši je interview z Almo Brdžanović, ki je bila v tistih dneh kar aktualno. Rekla je, da bo odgovorila na vprašanja takoj, ko bo lahko. Mogoče, bi ji moral poslat reminder … No, najbrž ima precej dela, bom še mal počakal. Upanje umre zadnje, mar ne? :> Drugi draft, ki je ostal je pa malo novejši in gre za eno jamranje o Junakih iz ladje Argo. Folk je stokal, da knjiga ni primerna za osnovnošolce. Seratorji. Spam sem sproti brisal.

Torej v povprečju več kot šest komentarjev na objavo. Čez palec je minilo 4018 dni v teh enajstih letih (na pamet sem prištel tri prestopne dneve in tega pol prdca dni nisem štel zraven), Zadnjih nekaj let sem pisal zelo redko, v povprečju pa lahko rečem, da sem pisal vsake dobre tri dni.

Zanimivo je videti, kako se je ‘blog scena’ v neki meri izpela in ustalila. O blogih se ne govori več tako zelo, so pa postali blazno popularni internetni kolumnisti. V ta genetski bazen blogerjev je nekdo zlil tri ajmarje klora.

Dandanes pišejo bloge in kolumne tudi tisti, ki so takrat, ko smo začeli pisati mi tastari, hodili še v osnovne šole. Če se kdo do sedaj ni počitil starega, se bo najbrž zdaj. Vem, ne bi mi blo treba, vseen hvala.

In za konec, zakaj sem slepec? Dans je najbrž slep skoraj vsak, ki še živi v tej državi. Glasoval sem ZA, da ne bo pomote.

No, pa šalo na stran.

V ponedeljek sem preživel LASEK operacijo oči, bojda prvi teden bolj malo vidiš potem pa nisi več špeglar. Trenutno pa po pet dnevni pavzi sedim pred monitorjem s sončnimi očali na glavi in fontom velikosti 120px na 4K monitorju. Držim pesti, da bo kmalu boljš, če ne grem nazaj na kliniko in mladi zdravnici izprašim leder hlače … Če jo bom sploh videl.

Fri, 14.11.2014

Šampon proti prhljaju

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 13:30:08

Tale prhljaj zgleda, da pride z leti, al kaj? No, sem kupil en šampon, ki je pregrešno drag in bojda resnično deluje. Sumim, da deluje tako, da ti po nekaj pranjih las, iz glave pade doživljenjska zaloga prhljaja in k daš to skozi si dandruff-free for life!

Do takrat pa …

Tue, 06.03.2012

Ciciban in dva očka

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 20:28:03

Pravljica se nekaterim ne zdi nek literarni presežek in v bistvu tudi ni. Je pa tista pravljica takšna, kot so vse druge pravljice v Cicibanu. Nam je grozna in trapasta, ker je napisana za majhne otroke. Na koncu pa pravljica pove otroku, da obstajajo tudi družine kjer imajo otroci dva očka ali pa dve mamici. V očeh mnogih je to narobe, nenaravno in nenormalno.

Priznam, res je neobičajno in redko. Ampak nenaravno? In nenormalno? Na svetu so starši, ki imajo več izkušenj s starševanjem, kot jih imam jaz, ker imajo dalj časa otroke in ker imajo več otrok kot jaz. Mogoče so se celo izobraževali v tej smeri. Tisti so sploh brihtni. No, kljub vsemu sem prepričan, da otroci potrebujejo primerno vzgojo in precej starševske ljubezni. Vzgoja je subjektivna stvar ampak verjamem v to, da se vsak starš (z redkimi izjemami), za svoje otroke trudi po najboljših močeh.

Tukaj je potrebno takoj izbrisati razliko med biološkimi in ne-biološkimi starši. Če naredimo razliko na tem mestu, potem je treba takoj razmisliti o tem, da posvajanje otrok ni pametna ideja in je takšno početje potrebno prepovedati. Če je razlika med biološkimi in ne-biološkimi starši. Ampak, preko te faze smo že šli, mar ne? Posvojitve se dogajajo tudi v živalskem svetu in to ne tako zelo redko. Torej ne-biološki starši niso nič nenavadnega.

Nov Družinski zakonik nikjer ne omogoča, da bodo isto spolni pari kar naenkrat začeli masovno posvajati otroke. Trenutni družinski zakonik je brca v koleno isto spolnim parom, ki si tega dejansko želijo. Zakonik jim tega ne omogoča. Verjamem, da takšnih parov ni prav dosti in da je pravzaprav narobe, da jim tega ne omogočimo.

Nov družinski zakonik poskuša urediti stanje nekaterih družin, ki že živijo med nami. To so družine, kjer sta starša istega spola in je otrok biološki potomec enega izmed staršev. V primeru smrti biološkega starša tak otrok postane sirota. Se spomnite Jerice?

Je bla ena deklica,
sirota Jerica,
roke vse potrgane,
noge vse prebodene.

Od kod vsa ta matrenga
od pisane matere.
Je mačeha udarjala,
jo glih po lobanjici.

Se krvca ji vsa strdi,
pa Jerica obleži.
Prišla je k nji ranjica,
ta prava nje mamica.

Ji kušnila laseke,
jo nesla k zvezdicam,
Oj lalala,
jo nesla k zvezdicam.

Ti otroci, (sedaj sirote) bodo odvzeti enemu staršu, ki je z otrokom preživel že precej časa, ki je za otroka skrbel in ki ima tega otroka rad. Otrok pa ima rad tega starša. Vsi nasprotniki zakona se pogovarjajo o pravicah otrok in o zaščiti otrok. Prosim, dragi zagovorniki, povejte mi, kako boste zaščitili Jerico, da ji zlobna mačeha ne bo razbila lobanje?

Če se vrnem k Cicibanovi zgodbici, zgodbica s problematiko isto spolnih družin seznanja otroke v njihovi rani mladosti, da se jim to ne bo zdelo nič čudnega in drugačnega. Takšne družine so že danes realnost in vedno bodo prisotne. Morda bo celo kakšna več, ker se kakšna mati ne bo takoj vdala v usodo in se na vrat na nos poročila z moškim, ki ji je zaplodil otroka, morda celo brez njenega konsenza.

Otroke seznanjamo z vsemi vrstami drugačnosti že v rani mladosti. Tako kot jih seznanimo s tem, da v afriki živijo ljudje, ki so črni in da so ti ljudje prav tako ljudje, kot smo mi. Saj se še kdo spomni Juri Murija, mar ne?

Petdeset let nazaj (približno) so se ljudje zgražali, kako se lahko piše o tem, da ima neko belo mamo in črnega očeta. Tudi tisto takrat ni sodilo v ciciban. Ne samo, da ni sodilo v ciciban, v ciciban tudi ni sodila zgodbica o tem, da je nek črnec, ki se je peljal z avtobusom, sedel na sedežu, namesto, da bi vstal, ko je na avtobus prišel belec, ki se ni imel kam vsesti. Še kake tri desetletja nazaj bi bila zgodbica o ženski, ki je šla na volišče in oddala svoj glas prav tako bizarna, nenormalna in nenaravna.

A vendar, če se takšne zgodbice ne bodo pisale in če se kdaj pa kdaj kakšna gospa ne bo blagovoljila vstati in odstopiti svojega sedež komu drugemu, potem bomo vedno zatirali pravice neke manjšine, ki bo trpela na račun večine, samo zaradi nekih načel in zaradi tega, ker se je vedno tako počelo. Bodimo raje veseli, da je dovolj, da se kdaj pa kdaj napiše  kakšna zgodbica in da nam ni treba iti na Trg Republike stati pred tank, ki mu poveljuje krvi željni poveljnik z nogo na pedalu za plin (pa pustimo, sedaj to, da poveljnik nima noge na plinu v tanku …) .

 

Mon, 20.02.2012

Anja Tomažin mora na shujševalno dieto …

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 22:44:59

… vsaj tako poroča pozareport.si. Bistvo članka, ki ga tule sicer ne bom linkal, ker si takšno pisanje ne zasluži linka, kar sami ga zgooglajte, je sicer nekaj povsem drugega. Gre za prav zabavno tarnanje užaljenega možakarja (ki se ima za nekega reporterja, novinarja, poročevalca, ki piše, … pazite sedaj tole … Blog o zakulisju Slovenije!) čez oddajo v kateri ga nihče sploh ni omenjal. Hah! Prav bizarno.

Pojdimo lepo po vrsti, tole je bilo zapisano. Sem kar screenshot naredil, da ne bo kdo potem kaj umikal slučajno. Sliko sem pa shranil v oblaku (to je dandanes popularno).

Facebook, nam danes servira tole sliko Anje:

Anja Tomažin

Za tiste, ki ne vedo, Anja je tista na desni. Resnično, a se vam zdi, da bi takšna ženska morala shujšati!?! V kaj hudiča??? Jest bi ji še sendvič z zaseko kupil (ali kaj podobno obskurnega, Premium Tünka, recimo), da jo mal poredim. Ne pa da bi jo pošiljal na shujševalne kure!

Verjetno ima Bojan Požar malo izkrivljeno perspektivo o tem katera ženska je debela in katera ne. Toliko časa je živel (morda še živi, kaj pa vem) z Barbaro Drnač (sem iskal kakšno novejšo sliko, pa nisem našel nič pametnega), ki ima postavo, kot malo bolj debel obešalnik za cunje. Ja, v primerjavi z njo je Anja verjetno res prav nemarno debela, mar ne? Morda bi pa za oblikovanje svoje postave morala uporabiti Butt Shaper?

 

Wed, 30.11.2011

Volitve 2011 – predvolilno mesarsko klanje

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 23:17:45

Tale naše predčasne volitve1 in predvolilni boji počasi dosegajo vrhunec. Takorekoč je vse skupaj preseglo meje biblijskih razsežnosti (biblical proportions). Resnično, presegle so se praktično vse meje dobrega okusa in vse skupaj je že tako daleč, da bi se še mrliškim oglednikom obračal želodec.

Začelo se je s kazanjem s prsti. Ti nisi naredil tega, ti nisi naredil onega, ti si mi samo metal polena pod noge, kaj polena, cele kovinske sode, ti nisi izpeljal one reforme, ti se nisi zavzel za pravice onih. Samo po sebi ne bi bilo nič hudega, če se medstrankarskim obrekovanjem ne bi pridružili še novinarji. Sem hotel napisati ‘z vsemi žavbami namazani novinarji’, pa izgleda, da je edina žavba s katero so namazani, povsem navaden medicinski lubrikant. Verjetno so ga pokupili na hektolitre … Vsaj tak občutek dobi človek, ko bere vse te predvolilne sestavke in gleda prispevke po televiziji.

Potem so se začele vlačiti ven hiše, posesti, gozdovi, stanovanja, avtomobili, zapravljanje denarja, lastnega, državnega in tako naprej in tako naprej. Ni bilo dneva, ko ne bi prišla na dan kakšna afera.

Hecna stvar je, da človeka ob branju programov naših strank spreleti srh. Programi so si podobni in se v resnici ne razlikujejo tako zelo. In to je tisti srh, je mar stanje v naši državi tako slabo, da vsi vedo vsaj približno kaj je potrebno narediti, da se stanje popravi? Upam, da ne.

Navkljub vsemu je danes volilna predigra dosegla neko zelo nizko točko v celotni zgodovini naše precej mlade države.

Zgodili sta se dve stvari:

  • Na spletni strani www.partis.si objavijo novico, da je program SDS najbližje zaščiti Partisa, spletne strani namenjene predvsem izmenjavi filmov, nadaljevank, glasbe in drugih avtorskih vsebin.
  • Facebook umakne reklamo stranke LDS. Reklama je pozivala k sprejemanju manjšin, slika v reklami pa je prikazovala poljub dveh moških2.

Po vrsti. Nevem sicer kaj in o čem razmišljajo administratorji Partisa, v bistvu me niti ne zanima, ker se mi zdi, da nekdo, ki objavi takšen prispevek, na svoji spletni strani, ne razmišlja prav dosti. Kot zagovornik gibanja odprte kode3 se trudim maksimalno spoštovati avtorske pravice pri svojem delu in zabavi. Začuda hkrati ne podpiram dejanj, ki se jih gresta filmska in glasbena industrija, ne podpiram lobiranja pri piscih zakonov in mi naš slovenski zakon o varovanju avtorskih pravic ni prav blazno všeč. A takšne veleumne neumnosti, kot so jo zapisali na partisu, ne bi objavil v nobenem mediju.

Iz česa pa izhajajo in kje v programu SDS so zasledili kaj takšnega? Ne se truditi z iskanjem, SDS v svojem 10+100 svetem pismu nima nikjer omenjenih avtorskih pravic. Niti enkrat samkrat. Objava na Partisu je ena navadna laž. Hmmm, morda pa skrbniki Partisa izhajajo iz izjav poslanca Grimsa iz vrst SDSa. Grims namreč trdi, da bo vlada poslala vse mlade v zapor, če pa mladih ne bodo morali zapreti, bodo pa zaprli kar starše. Spoštovani poslanec Grims se morda res ne strinja z nekaterimi novo sprejetimi zakoni, tudi jaz se ne. Vseeno mi na kraj pameti ne pade, da bi izjavil takšno osnovnošolsko neumnost.

“Če v trgovini kaj ukradeš in te dobijo, potem bo moral tvoj ati v zapor!!!!”

Tako smo se strašili v osnovni šoli. Predragi uporabniki Partisa, nikar ne verjemite Grimsu, ker na žalost v resnici ne ve kaj govori. Ne bom trdil, da se svojega laganja in zavajanja zaveda, morda se ga ne, dopuščam možnost, da možakar v resnici ni tako brihten in ne ve povsem natančno kaj govori. Hkrati pa izhaja iz vrst stranke, ki je že znana po tem, da je ponarejala razne dokumente in papirje.

Pa da ne bom jaz samo govoril v tri krasne, bom spodaj pripel še sliki objave na Partisu.


 

Druga stvar. Umik reklame stranke LDS. Tole spodaj je dotična reklama. Sliko sem ukradel s Twitter profila Katarine Kresal.LDS je na Facebooku objavila reklamo in v njej so promovirali ne-diskriminacijo manjšin. Takšnih in drugačnih. Facebook je reklamo umaknil na podlagi negativnih mnenj uporabnikov. Kaj to pomeni? Facebook omogoča, da uporabniki ocenijo oglas in ga označijo kot neprimernega. Se komu zgornji oglas zdi neprimeren? Tako zelo neprimeren, da bi si na facebooku vzel čas in ga dejansko označil kot neprimernega? Za umikanje oglasa je potrebno kar nekaj takšnih negativnih mnenj različnih uporabnikov in šele takrat facebook reagira in sporno vsebino tudi umakne.

Ostalo je še nekaj takšnih in drugačnih cvetk, ki se dandanes dogajajo in ob vsem skupaj razmišljam samo o tem, kako daleč nazaj ljudem seže politični spomin. Kaj bistveno dalj od treh let ne, če bi jim, bi marsikdo morda drugače razmišljal, kot razmišlja sedaj.

PS: Ne pravim, da so vsi drugi toliko boljši in toliko več vredni, daleč od tega ampak ne poslužujejo se vsi takšnih gverilskih taktik. Nekateri znajo prepričati s svojim programom in precej bolj moralnim pristopom. Dasiravno veljajo za nemoralne.

A sem omenil, da je v našem domačem kraju nekdo plakate SDja prelepil z N.Si plakati? No, pustimo to za drugič … 🙂

  1. Ne morem si pomagati, da ne bi ob tem pomislil na predčasno ejakulacijo …()
  2. tak, srbski poljub, na lice, hehe()
  3. open source movement()

Thu, 10.11.2011

Akviziterji, prodajalci od vrat do vrat …

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 09:37:29

Ubrali so novo taktiko. Sedaj prideta dva možakarja, ki izgledata kot izterjevalca, te povprašata po imenu in potem pogovor poteka nekako takole:

“Ste vi ta in ta? Bi se lahko pogovorili?” (Rahlo zaskrbljeno sem študiral, če sem komu kaj dolžan, pa se nisem ničesar spomnil.)

“Ja, kdo ste pa vi? Kaj pa je?”

“Nekaj se imamo za pogovoriti, lahko stopiva naprej?” (Errr, mi je že bilo žal, da sem sploh odprl zunanja vrata.)

“O čem pa?”

“Samo par minut vašega časa potrebujeva. Vaš sin ima naročeno revijo Ciciban, pa imava ene informacije za vas.” (Aha, v tem grmu tiči, … err … akviziter?)

“Aja, kakšne pa?”

“Lahko stopiva naprej? Vam vse razloživa v parih minutah.” (Dvomim, tole ne bo šlo tako enostavno.)

“A mi ne moreta kar tle povedati za kaj gre?”

“Ne, ne moreva. Lahko stopiva naprej?” (Seriously? Pet točk za vztrajnost. Mogoče sta pa vampirja in lahko vstopita samo če ju povabim?)

“A masta knjige?”

“Ja, nekaj takšnega, ja.” (Kapitulacija, he he he.)

“Ne hvala.”

In odšla sta naprej, gnjavit naslednjo žrtev, ki se bo morda še bolj ustrašila in celo pomislila, da bosta gospoda izterjevalca odvzela avto ali pa odnesla vrtnega palčka izpred hiše …

Tue, 27.09.2011

Kje so veseli slovenski filmi?

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 09:32:12

Nekaj dni nazaj sem Viba filmu povečal promet iz prodaje za kakšnih 100%. Kupil sem DVD filma Sreča na vrvici in tako izpolnil njihov letni plan. Ob plačevanju slabih trinajstih evrov sem se počutil kot en idiot, ker so mi ljudje že pred tem rekli, “Ej, to maš kr na YouTube-u”. Jaz, poštenjak in nekdo, ki spoštuje avtorske pravice, pa imam doma račun za nakup Sreče na vrvici. Jebenih trinajst evrov, za trideset let star film, ki se je že nevem kolikokrat vrtel po televiziji. Verjetno spet plačujem za slovenskost, tako kot pri krompirju in perutnini, ker je slovensko itak boljše od kitajskega ali pa španskega, kaj šele ameriškega.

Film sem kupil predvsem zaradi Jakoba, ki je nekaj časa nazaj izrazil željo, da bi ga gledal. Film sta si tako Jakob, kot Ema potem tudi ogledala. Emi je bil všeč, jasno, velik črn pes, ki je skoraj tak kot naša bivša Onyx, samo malo večji, Jakob me je pa ob prvi priliki vprašal, “Ati, zakaj se film tako čudno in žalostno konča?” … ???

A se res? In potem sem razmislil, jebemti! Pa ta film se res grozno konča! Matic, mali pankrt (al sirota brez očeta, nevem točno), že tako stigmatiziran v tistih časih, kateremu edino veselje je bil hišni ljubljenec, ki mu ga na koncu filma odvzamejo. Film se zaključi s prizorom hlipajočega Matica in z njegovimi prijatelji in srečo na vrvici kako v počasnem posnetku tečejo nekam v neznano (tako se spomnim). In z jebenim tjaradidam dam v ozadju.

Po tehtnem razmisleku, premisleku, čohanju po glavi in iskanju odgovora sem Jakobu rekel, “Film ima tak čuden konec, ker je to pač slovenski film.” In nevem, če sem se kaj dosti zmotil. Bolj kot sem tuhtal, bolj se nisem mogel spomniti slovenskega filma, ki ne bi bil tako zadrgnjeno cankarjevski in bi se na koncu srečno končal. Hollywoodsko! Brskal sem po spominu in si našteval slovenske filme, je kje kak, ki se ne konča z “tak konc ima, ki ti da misliti!”?? Ne se spomnim kako se je končal film Vesna, ki tudi velja za enega izmed boljših slovenskih filmov. Tudi za Ne joči, peter se ne spomnil natančnega konca. Tema dvema dam potencialno možnost za srečen, skoraj holivudksi konec. Kekec? So se tam stvari srečno končale? Spomnim se, da je Mojca spregledala, to je pa tudi vse.

Enkrat bi rad en tak normalen slovenski film ob katerem se lahko sprostiš in v katerem ne bo polno debilizmov prežetih s trenutnim socialnim stanjem glavnega lika in frustriranjem nad tem, kako težko je napolniti lačne želodčke drobcenih otročičkov, ki stradajo iz dneva v dan in vse kar imajo od življenja sta jebena kava in polenta. Problematika življenja in fikcija na filmu se lahko v filmu tudi razhajata. Res se lahko!

Če mi kdo našteje kak resnično gledljiv film, bom srčno vesel. Ne, nisem poznavalec slovenskega filma in verjetno sem kak tak film že gledal in ga poznam, ampak ta trenutek … se ga ne spomnim. Če bo tak film primeren tudi za šestletnico in sedemletnika, pa še toliko bolje!

Tue, 06.09.2011

Politika je kurba, policaj pa peder!

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 01:16:05

Se je glasil nek fužinski grafit iz sredine osemdesetih let. Če se prav spominjam je bil napisan na zvočnem zidu ob avtobusnem postajališču avtobusa št. 11. Takrat so ravno dobro odprli novo zaloško cesto in grafit iz naslova se je kaj hitro znašel na tistem zidu ob postaji. Takrat se nam je zdel grafit smešen, kaj ne bi bil smešen, saj je vseboval besedi kurba in peder, pa tudi policaj je dal grafitu določeno stopnjo smešnosti. Vsaj tako se nam je takrat zdelo.

Danes sem po splavitvi1 neke nove spletne strani odjadral po širnem spletu in se na Facebooku priklikal na objavo Katarine Kresal (ne, nisva še fejsbuk frenda, si pa slediva na tvitrju!!! kdaj bo pa naslednji korak, pa še ne vem, vse je tko negotovo!). Zaključila je svoje delo na ministrstvu za notranje zadeve, predala posle, oddala bilanco, izpeljala 160 projektov. Klik, klik, klik.

Anonimnost interneta daje slovencem moč2! Anonimnost daje moč in ljudi spreminja v totalne neizobražene debile, katerim je vrhunec dneva to, da lahko ženski kot je Katarina Kresal povedo nekaj krepkih. Nekaj poboldanih! Že na Facebook objavi se je oglasil Policijski sindikat slovenije s tipičnim “a s’m ti rekel, da bo t’ko!” komentarjem. Porkamadona, ceu sindikat je na fejsbuku! Verjetno je tudi celoten sindikat Katarini povedal kako bo. Pri jutranjem postroju ali kaj podobnega, ob pregledu čete. Saj vem, da niso vojska, no. Ampak hudirja no, kaj počne celoten sindikat na Facebooku in kako hudiča lahko potem celoten sindikat pušča komentarje na zidovih ministrov? Poleg sindikata je bilo še nekaj drugih komentatorjev, vzpodbudne besede, poljubčki (i tata bih …), čestitke, strinjanja s sindikatom in nestrinjanja s samim seboj.

Še več anonimnosti pa ponujajo spletne strani, spletišča, spletni portali, …, našh preljubih slovenskih medijev. Greznica slovenskega interneta kjer ima vsaka opica možnost pustiti kolikor toliko anonimen komentar o trenutnih aktualnih temah in Katarina Kresal je trenutno kar aktualna.

Imel sem že pripravljenih nekaj citatov in komentarjev, pa sem si premislil. To so stvari, ki niso vredne ponovne objave niti v izobraževalne namene. Saj bi rekel, da me je sram, da živijo okrog mene takšni ljudje, pa me v bistvu ni. Sem zgolj presenečen, presenečen nad tem, da jim uspe prečkati cesto brez, da bi jih avto povozil, presenečen sem nad tem, da jim uspe vključiti računalnik in se priklopiti v internet.

Politike ne spremljam prav podrobno, še manj spremljam politične afere, prigode in zagode politikov. Ne verjamem v stranke, verjamem pa v ljudi. Katarino Kresal sem večkrat poslušal in gledal, v svojih nastopih se mi je vedno zdela suverena in občutek sem imel, da vsaj približno ve kaj dela in ve kaj bi rada. Na koncu pa je tukaj še statistika, ki pove, da se je v zadnjih treh letih zmanjšalo število poškodovanih in mrtvih v prometnih nesrečah. Nevem, med njenim delom, vsaj jaz, laik, nisem opazil nekih groznih nepravilnosti in traparij. Če je Katarina s svojim ministrovanjem rešila samo eno življenje več, kot njeni predhodniki, je zame naredila dovolj. Morda je rešila ravno moje življenje.

Na koncu dneva so policaji še vedno samo policaji in če je kateri izmed njih peder, pa naj bo. To je njegova izbira. Politika je pa še vedno samo politika.

Poceni kurbe so pa ljudje, ki svoje mnenje prodajo za pehar suhih hrušk, tako, prosto po Cankarju. Naj mu bo polenta trda in kava vroča.

  1. WTF? A bi moral rečt lansiranju? Izstrelitvi??()
  2. Pa ne samo slovencem, da nam ne bom pripisoval kakšnih nadnaravnih sposobnosti()

Fri, 01.07.2011

Oglas za debile ali debilen oglaševalec?

Filed under: Pisarije — BigWhale @ 16:08:10

Oboje!

Facebookovo oglaševanje je zakon! Je debil tisti, ki pelje 62km/h v naselju ali je debilen tisti, ki prodaja radar detektorje in prepričuje ljudje, da bodo sedaj lahko mirne duše divjali skozi naselja?

Saj, mogoče sem staromodem in se mi zdi takle oglas debilen in ‘moralno sporen‘, a vseeno. Prodaja detektorja radarjev, katerega delovanje je vprašljivo, z vzpodbujanjem ubijanja na cestah? Resno?

Vam niso všeč visoke kazni? Pa vozite po omejitvah, sto procentna državna pokorščina, upoštevajte omejtive povsod in vedno. Ne privoščite državi, da si na VAŠ račun polni blagajno. A ne?

Next Page »

Powered by WordPress